Popravdě, jde o variaci na guláš. Většina z nás zná guláš klasicky hovězí, vepřový, s fazolemi nebo segedínský… Tento typ guláše je specifický, protože zahrnuje hovězí (případně vepřový) guláš s knedlíkem, tatarskou omáčkou a cibulí.

Také se děsíte této nezvyklé kombinace? Nemusíte mít strach. Všichni, kdo sebrali odvahu na tuto specialitu, si ji nemohou vynachválit. Proto odhoďte všechny zábrany a dopřejte si malý kulinářský adrenalin!

Autor Těhotnej kuchař vám prozradí recept na hospodský guláš. Více na kanále YouTube.com

Zdroj: Youtube

Nákup surovin

Ještě než se pustíte do vaření, zajděte si na nákup. Na jídlo potřebujete 400 g předního hovězího (případně žebro bez kosti), 2 cibule, sádlo, 1 lžičku octa, sůl, kmín, 10 g sladké papriky, 30g rajčatového protlaku, majoránku, 2 dkg hladké mouky, tatarku a zelenou petrželku.

Máte všechno? Pak je nejvyšší čas uvázat zástěru a vařit! Jako první krok nasekejte cibulku a orestujte ji na tuku do té doby, než zesklovatí.

Maso a omáčka jak má být

Do cibulového základu přidejte kmín a na kostky nakrájené maso. Vše osolte, podlijte vodou a duste hezky doměkka. Maso odeberte stranou a šťávu zahustěte moukou. Přidejte do ní papriku, rajčatový protlak, ocet, koření a půl skleničky vody.

Omáčku nechte projít varem. A poté už následuje velké finále! Maso naskládejte na talíř, přelijte omáčkou a obložte plátky cibule. Nakonec na něj dejte trochu tatarské omáčky a zelenou petrželku.