Popravdě, jde o variaci na guláš. Většina z nás zná guláš klasicky hovězí, vepřový, s fazolemi nebo segedínský… Tento typ guláše je specifický, protože zahrnuje hovězí (případně vepřový) guláš s knedlíkem, tatarskou omáčkou a cibulí.
Také se děsíte této nezvyklé kombinace? Nemusíte mít strach. Všichni, kdo sebrali odvahu na tuto specialitu, si ji nemohou vynachválit. Proto odhoďte všechny zábrany a dopřejte si malý kulinářský adrenalin!
Autor Těhotnej kuchař vám prozradí recept na hospodský guláš. Více na kanále YouTube.com
Nákup surovin
Ještě než se pustíte do vaření, zajděte si na nákup. Na jídlo potřebujete 400 g předního hovězího (případně žebro bez kosti), 2 cibule, sádlo, 1 lžičku octa, sůl, kmín, 10 g sladké papriky, 30g rajčatového protlaku, majoránku, 2 dkg hladké mouky, tatarku a zelenou petrželku.
Máte všechno? Pak je nejvyšší čas uvázat zástěru a vařit! Jako první krok nasekejte cibulku a orestujte ji na tuku do té doby, než zesklovatí.
Maso a omáčka jak má být
Do cibulového základu přidejte kmín a na kostky nakrájené maso. Vše osolte, podlijte vodou a duste hezky doměkka. Maso odeberte stranou a šťávu zahustěte moukou. Přidejte do ní papriku, rajčatový protlak, ocet, koření a půl skleničky vody.
Omáčku nechte projít varem. A poté už následuje velké finále! Maso naskládejte na talíř, přelijte omáčkou a obložte plátky cibule. Nakonec na něj dejte trochu tatarské omáčky a zelenou petrželku.