Jak už jejich název napovídá, tak tyto řízky se opravdu budou obalovat naopak a nejen to. Na pánvi se nechají pouze zezlátnout a celkovou práci pak za vás odvede trouba. Díky tomu budou řízky mnohem šťavnatější a voňavější než ty klasické.
Naklepat až ve strouhance
Řízky naruby můžete také připravit podle tohoto video receptu:
Připravené maso nakrájejte na plátky, osolte a opepřete. Poté s připravenými třemi talíři začněte maso obalovat ve strouhance. Říkáte si, zda jsme nezapomněli na poklepání? Tato část přichází až nyní. Dejte si přes řízek potravinářskou fólii nebo sáček, tak aby vám strouhanka nenadělala v kuchyni nepořádek. Pak už stačí plátek naklepat z obou stran, čímž se strouhanka dokonale spojí s masem. Následně řízek obalte v rozšlehaných vejcích, a nakonec v polohrubé mouce.
Lehké předsmažení řízků
Nyní, když máte řízky připravené, si na pánvi rozehřejte tuk. Zda je dostatečně rozehřátý, poznáte, když do něj vhodíte malý kousek strouhanky. Jestliže se kolem ní začnou tvořit bublinky, pak se můžete pustit do samotného smažení. Plátky řízků vložte do horkého oleje a smažte z obou stran po dobu jedné minuty. Maso se mírně zatáhne a obal zezlátne.
Skládání do pekáče
Spolu s pekáčem si připravte ještě jednu větší cibuli a 4 plátky slaniny. Cibuli oloupejte, přepulte a nakrájejte na tenké plátky. Prvními kousky osmažených řízků vyložte dno pekáče a zasypte je polovinou nakrájené cibule. Poté vložte další osmažené řízky a opět zasypte cibulí. Nakonec přidejte ještě plátky slaniny.
Finální chvilka pečení
Naplněný pekáč pečte v předem vyhřáté troubě na 180 °C asi 40 minut. Mezitím máte dostatek času na přípravu přílohy, kterou můžou být ať už pouze vařené, tak i šťouchané brambory, kaše nebo bramborový salát. Po upečení řízky s přílohou ihned servírujte.
Originální smetanový přeliv
Pokud chcete, aby finální vzhled na talíři byl opravdu něco extra, pak zalijte řízky v pekáči ještě smetanovým přelivem. Ten připravíte z jednoho kelímku sladké smetany, 3 lžící kečupu, 3 vajec, špetky soli a mletého pepře. Po vyklopení řízků s přelivem nakrájejte napříč plátky. V jednotlivých řezech budou krásně vidět malé proužky masa spojené smetanovou směsí.
Zdroje: hobby.blesk.cz, fresh.iprima.cz, kucharkaprodceru.cz