Připravte báječně jednoduchý a lahodný dort z lázeňských oplatek. Nepečený dort budete mít za chviličku hotový a potěšíte jím rodinu i návštěvu. Na takový oplatkový dort budete mít vždycky čas i chuť.
Zdroje: fresh.iprima.cz, www.vareni.cz
Tak jako mnohé nepečené dorty, také ten karlovarský je oplatkový. Nabízí se to. Na dobrý zákusek často postačí jen vhodné sušenky nebo oplatky, které jednoduše spojíme vhodným krémem a voilà! Za několik hodin, ale lépe následující den, se už můžete těšit na výborný dezert. Nepečené zákusky z oplatek a sušenek jsou skvělé, pokud suchá vrstva natáhne vláhu z krému. Celý dort se tak propojí a zároveň získá na chuti.
Co připravit na dort z lázeňských oplatek?
Lázeňské oplatky jsou ideálním adeptem právě na nepečený dort. Jsou krásně jemné, sladké, dobře se s nimi manipuluje, i jejich tvar je perfektní pro geniálně jednoduchý dort.
Kupte balení kulatých lázeňských oplatek a směle do toho! Co ještě připsat na nákupní seznam?
Na přípravu nepečeného dortu z karlovarských oplatek budete potřebovat i tyto ingredience:
- 250 g másla
- 150 g kvalitní čokolády na vaření
- 110 g moučkového cukru
- 5 ks klasických lískooříškových lázeňských oplatek
- 2 vaječné žloutky
- 1 lžíce rumu
- vanilkový pudink uvařený v hrnku vody
- čokoládová poleva na zdobení nebo najemno nasekané lískové ořechy
Kvalitní čokoláda je základ!
Oplatkový dort budete mít za chviličku hotový
Máslo nechejte trochu povolit a v hluboké míse jej vyšlehejte společně s cukrem. Ve vodní lázni rozpusťte nasekanou čokoládu na vaření. Čokoládu nechejte krátce vychladnout a vmíchejte žloutky, pudink a rum. Promíchejte dobře směs a nechejte vychladnout alespoň na pokojovou teplotu, když budete dál šlehat, urychlíte stydnutí. Pak přimíchejte i máslovou pěnu s cukrem. Krém by měl být hladký a lehký.
Potírejte jednotlivé oplatky vrstvou krému a pokládejte jeden na druhý. Vznikne dort, který i po stranách a z vrchu potřete krémem.
Připravte báječný nepečený dort z lázeňských oplatek.
Vychladit a můžete krájet!
Před dozdobením polevou nechejte dort dobře vychladit. Horní vrstvu můžete také posypat hoblinkami čokolády nebo jemně sekanými oříšky. Nejlépe chutná dort až následující den, ale můžete jej podávat i za několik hodin, jakmile dobře ztuhne v lednici.