Zdroje: fresh.iprima.cz, www.vareni.cz

Tak jako mnohé nepečené dorty, také ten karlovarský je oplatkový. Nabízí se to. Na dobrý zákusek často postačí jen vhodné sušenky nebo oplatky, které jednoduše spojíme vhodným krémem a voilà! Za několik hodin, ale lépe následující den, se už můžete těšit na výborný dezert. Nepečené zákusky z oplatek a sušenek jsou skvělé, pokud suchá vrstva natáhne vláhu z krému. Celý dort se tak propojí a zároveň získá na chuti.

Co připravit na dort z lázeňských oplatek?

Lázeňské oplatky jsou ideálním adeptem právě na nepečený dort. Jsou krásně jemné, sladké, dobře se s nimi manipuluje, i jejich tvar je perfektní pro geniálně jednoduchý dort.
Kupte balení kulatých lázeňských oplatek a směle do toho! Co ještě připsat na nákupní seznam?
Na přípravu nepečeného dortu z karlovarských oplatek budete potřebovat i tyto ingredience:

  • 250 g másla
  • 150 g kvalitní čokolády na vaření
  • 110 g moučkového cukru
  • 5 ks klasických lískooříškových lázeňských oplatek
  • 2 vaječné žloutky
  • 1 lžíce rumu
  • vanilkový pudink uvařený v hrnku vody
  • čokoládová poleva na zdobení nebo najemno nasekané lískové ořechy

Oplatkový dort budete mít za chviličku hotový

Máslo nechejte trochu povolit a v hluboké míse jej vyšlehejte společně s cukrem. Ve vodní lázni rozpusťte nasekanou čokoládu na vaření. Čokoládu nechejte krátce vychladnout a vmíchejte žloutky, pudink a rum. Promíchejte dobře směs a nechejte vychladnout alespoň na pokojovou teplotu, když budete dál šlehat, urychlíte stydnutí. Pak přimíchejte i máslovou pěnu s cukrem. Krém by měl být hladký a lehký.
Potírejte jednotlivé oplatky vrstvou krému a pokládejte jeden na druhý. Vznikne dort, který i po stranách a z vrchu potřete krémem.

Vychladit a můžete krájet!

Před dozdobením polevou nechejte dort dobře vychladit. Horní vrstvu můžete také posypat hoblinkami čokolády nebo jemně sekanými oříšky. Nejlépe chutná dort až následující den, ale můžete jej podávat i za několik hodin, jakmile dobře ztuhne v lednici.