Josef Maršálek je geniální cukrář, kterého můžete znát z pořadu Peče celá země, nebo z letošního ročníku StarDance. Pozitivní energie z něj jen sálá a on ji přenáší i do svého jídla. Potvrzuje tím tak pravidlo, které je zkrátka nezaměnitelné. A to je, že láska prochází žaludkem, a že nejlepší jídlo je uvařené s láskou. Proto na tento recept posbírejte všechnu svou pozitivní energii a s láskou se dejte do pečení.
Jak udělat ořechy podle Josefa Maršálka se můžete podívat v tomto videu z Youtube kanálu Český rozhlas:
Ořechy jedna báseň
Podle Josefa Maršálka budete připravovat naprosto delikátní ořechy. V Česku jsou velmi oblíbeným cukrovím, ale jejich vylepšenou verzi si zkrátka zamilujete. Jako první připravte těsto. Základem je 100 gramů hladké mouky. K tomu přidejte špetku soli, 250 gramů moučkového cukru, 3 gramy prášku do pečiva a přísadu, která dá vašim ořechům absolutně famózní chuť. Tou přísadou je 150 gramů mletého kokosu. Z těchto přísad tedy vypracujte těsto a dejte ho odpočívat do chladu.
Až bude vaše těsto připravené, namačkejte jej do formiček na ořechy tak, aby byly naplněné zhruba do poloviny. Vyhřejte si troubu a poté pečte na 160 stupňů celsia, dokud těsto nebude dozlatova upečené. Nyní vyklopte těsto z formiček a dejte ho chladit. Pokud používáte formy ze silikonu, můžete dát ořechy do lednice i s formou.
Náplň cukroví, náplň života
Nyní se můžete pustit do lahodné náplně. Připravte si šlehač a do něj dejte 150 gramů másla, 50 gramů moučkového cukru a završte 25 gramy rumu. Ještě přidejte 150 gramů rozpuštěné čokolády a špetku soli. Dejte si pozor, aby vaše rozpuštěná čokoláda nebyla horká a náplň šlehejte do hladka. Ve finále by vám měl vzniknout krásně hladký nadýchaný krém. Ten pak přemístěte do sáčku, pomocí kterého budete ořechy naplňovat. Pomocí krému ořechy slepte. A máte doděláno! Už stačí jen dát ořechy do lednice vychladnout a poté je vložit do krabice na nějaké studené, nedosažitelné místo. Pokud je totiž důkladně neschováte, může se stát, že druhý den zjistíte, že vám je někdo snědl.
Zdroje: www.marsalkovo.cz, www.gourmetacademy.cz