Ne každý má ráno dostatek času na to, aby se v klidu a pohodě nasnídal. Američani proto přišli se skvělým trikem, jak si dopřát plnohodnotnou snídani i v případě, kdy spěcháte. I když se jejich ovesná kaše vařená v čaji může zdát na první pohled poněkud podivná, jde o naprosto skvělý recept. A vyzkoušet by jej měl každý.

Podrobný postup, jak uvařit ovesnou kaši v čaji, najdete ve videu:

Zdroj: Youtube

Ovesné vločky jako zdroj vlákniny a bílkovin

Ovesná kaše je jednou z nejzdravějších snídaní, jakou si můžete dopřát. Ne nadarmo je oblíbená mezi těmi, kteří si potrpí na zdravý životní styl a hlídají si štíhlou linii. Je plná vitamínů, minerálních látek a také bílkovin. Díky těm zasytí na dlouhou dobu a zároveň napomáhá k budování svalové hmoty. Bílkoviny také omezují chuť na sladké. A kromě bílkovin je bohatá i na vlákninu, která podporuje přirozenou detoxikaci těla, přispívá k odvodnění organismu a čistí trávicí soustavu.

Zdravé čaje

Ovesnou kaši můžete uvařit prakticky v jakémkoliv druhu čaje. Použít můžete klasický černý čaj, který při pravidelné konzumaci snižuje cholesterol i glukózu v krvi a obsahuje poměrně dost kofeinu, takže dokáže nahradit i ranní hrnek kávy.

Mnohem lepší volbou je ale čaj zelený, který je plný antioxidantů a obsahuje ohromné množství dalších zdraví prospěšných látek. Po chuťové stránce pak bude nejlepší ovesná kaše uvařená v ovocných čajích. Zvláště pak třeba v čaji brusinkovém, který nejenže dobře chutná, ale zároveň obsahuje celou řadu vitamínů a podporuje zdraví močových cest.

Ovesná kaše vařená v čaji

V první řadě si v rychlovarné konvici ohřejte zhruba 300 mililitrů vodu. Do hrnce vložte čajový sáček a zalijte ho horkou vodou. Nechte čaj louhovat po dobu, která je uvedena na obalu, a pak vyjměte čajový sáček z vody. Hotový čaj přiveďte k varu a nasypte do něj asi 3 polévkové lžíce ovesných vloček. Kaši vařte, dokud nezhoustne, a můžete podávat. Na talíři ji případně ještě ozdobte čerstvým ovocem a zakápněte ji medem.

Související články

Zdroje: lifehacker.com, zdravizone.cz