Zdroj: www.thespruceeats.com, www.lifee.cz

Grilované švestky

Půlené švestky krásně zesládnou a získají ještě na chuti. K přípravě bohatě postačí, když je necháte chvilku grilovat, na talíři je pak můžete zakápnout troškou medu a posypat skořicí. Stejně můžete tepelně zpracovat i jablka nebo banány. Takto připraveným ovocem ozvláštníte třeba zmrzlinu.

Vodní meloun se sýrem

Melou a sýr se krásně doplňují kontrastem chutí. Když meloun trošku ogrilujete na středně vysokou teplotu, získá navíc kouřově nasládlou příchuť. Meloun se výborně doplňuje se slaným měkčím sýrem, jako je například balkánský nebo feta. Kousky melounu s trochou sýra mohou být také základem salátu. Nebojte se kombinací sladkého ovoce a sýrů. Uvidíte, že jsou společně velmi osvěžující a plné chuti.

Grilovaná hruška a sladké brambory

Batáty neboli sladké brambory je před grilování třeba povařit. Výborně se budou doplňovat s grilovanými kousky hrušek v kombinaci se sýry balkánského typu, čerstvým špenátem nebo rukolou, dochucené praženými pekanovými oříšky. Takto připravený salát je výborným předkrmem nebo lehkým a nutričně bohatým letním jídlem.

Sýr brie s hruškami

Jemným brie s grilovanými plátky hrušek obložte pita chléb. Posypte kousky vlašských ořechů, zakápněte medem a nebojte se ani trošky čerstvého tymiánu. Nakrájený na trojúhelníčky je ideálním předkrmem nebo občerstvením na zahradní party.

Ananas v rumu

Kousky čerstvého ananasu, ale i jiného ovoce, napíchejte na špejle. V trošce rumu rozmíchejte hnědý cukr nebo med, namočte do něj ovoce na špejlích a na středně horkém grilu nechte mírně karamelizovat. Ovoce se báječně hodí k vanilkové zmrzlině.

Medovo-máslové, broskve, nektarinky nebo meruňky

Na 6 až 8 půlených odpeckovaných meruněk budete potřebovat 3 lžíce rozpuštěného másla a 2 lžíce cukru. Máslo a cukr rozmíchejte a do směsi namočte meruňky. Grilujte asi 7 minut a na talíři zakápněte medem a citronem nebo limetkou. Takto připravené meruňky jsou skvělé s vanilkovou zmrzlinou nebo jako předkrm se sýry brie či camembert. Na ozdobu použijte lístky čerstvé máty.

Grilované citrony

Silné plátky nebo půlky citronů grilujte asi 5 minut. Pokapané olivovým olejem nezvykle oživí klasická jídla z grilu jako jsou ryby, kuřecí maso nebo zelenina.