Ovoce

Lahodný dárek i cukroví: recept na oranžety

Lahodný dárek i cukroví: recept na oranžety

Voňavé tenké proužky kandované pomerančové kůry obalené v cukru nebo čokoládě najdeme na vánočních stolech od Sicílie po Normandii. Zvláště pro Francouze znamenají Les Orangettes tu pravou vůni Vánoc, stejně jako pro našince vanilkové rohlíčky. Více...

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun
Maso a přílohy
22. 11. 2018

Už váš příští nákup potravin může být levnější o stovky korun

Vaše účty za potraviny mohou být výrazně nižší v případě, že začnete nakupovat chytře – v akčních nabídkách. Průměrná česká domácnost je díky nim schopna ušetřit tisíce korun měsíčně, aniž by výrazně měnila kupovaný sortiment, tj. typy uzenin, sýrů, jogurtů, velikost vajec apod. Akční nabídky jsou významnou součástí prodejní strategie řetězců napříč Českou republikou, proč jich tedy nevyužít? Více...

Kustovnice neboli goji, zdraví z přírodní lékárny?
Užitková zahrada
21. 10. 2018

Kustovnice neboli goji, zdraví z přírodní lékárny?

Plody kustovnice čínské, známé také jako goji (godži) patří mezi velebené potraviny. Posilují imunitu, působí blahodárně na lidský organizmus a kromě toho dobře chutnají. Superpotravina, asijský životabudič, klenot čínské medicíny, rostlina dlouhověkosti, omlazující ovoce... Zaslouží si kustovnice tato označení? Více...

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Tři snadné recepty na litý perník: přidejte jablka či povidla

Když k vám míří neohlášená návštěva, chcete narychlo připravit moučník ke kávě nebo pokud nechcete naopak přijít na větší sešlost s prázdnou, je tu právě pro vás záchrana v podobě litého perníku. Nezabere vám ani hodinu, suroviny můžete mít stále doma – a nadto vám opravdu bude chutnat. Aby byl nadýchaný, nezapomeňte na dobrá vajíčka a přidávejte jedině kvalitní holandské kakao. Více...

Moštování přímo na zahradě: Co je k němu potřeba?

Moštování přímo na zahradě: Co je k němu potřeba?

Domácí jablečný mošt je vynikající a zdravá pochoutka. A také jeden z nejlepších způsobů, jak zužitkovat velkou úrodu jablek. Jak si ho vyrobit přímo doma na zahradě a následně uchovat? Více...

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Jablečné dezerty - lahodná inspirace ze zahraničí

Také už vám občas dochází fantazie, jak zpracovat jablka, která nejsou vhodná pro dlouhé skladování? Zkuste některý z méně známých, ale velmi chutných receptů ze zahraničí. Zatímco druhý recept pochází z Normandie, první má své kořeny nejspíš ve Švédsku. Více...

Zásady skladování ovoce, které vám ho pomohou uchovat až do jara

Zásady skladování ovoce, které vám ho pomohou uchovat až do jara

Jestliže jablka nebo hrušky dobře uskladníme, zefektivníme tak vlastně sklizeň: jen málo trhaného ovoce přijde vniveč. Z tohoto pohledu se tedy vyplatí dodržovat určité zásady. Více...

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Ty nejjednodušší věci chutnají nejlépe. Tohle pravidlo platí beze zbytku v případně klasického rychlého dezertu k čaji – crumble. Potřebujete totiž jen zapékací mísu, ovoce a trochu surovin na drobenku. Do hodiny máte dezert na stole. Máte chuť na jablka, nebo hrušky, ostružiny, nebo lehce dekadentní crumble s čokoládou? Vyzkoušejte, který bude váš favorit. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Jak pěstovat oskeruše? Ze statného stromu sklidíte až 300 kg ovoce

Jak pěstovat oskeruše? Ze statného stromu sklidíte až 300 kg ovoce

Oskeruše je dnes vzácným a pozapomenutým stromem, tradice jejího pěstování se však pomalu vrací. Krásné, mohutné stromy plodí hojnost ovoce, které je výtečné nejen na výrobu legendární pálenky. Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

Osvěžující letní koktejly: sangria, margarita, mimosa, prosecco
Nápoje
17. 8. 2018

Osvěžující letní koktejly: sangria, margarita, mimosa, prosecco

Letních večerů a horkých odpolední začíná pomalu, ale jistě ubývat. Abyste si nezapomněli užít tu pravou atmosféru léta, připravte si koktejly z našeho výběru. Vinnou sangrii, limetovou margaritu, pomerančovou mimosu nebo grapefruitové prosecco. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS