Ovoce

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Přijďte na chuť anglickému crumble: skvělý dezert do hodiny na stole

Ty nejjednodušší věci chutnají nejlépe. Tohle pravidlo platí beze zbytku v případně klasického rychlého dezertu k čaji – crumble. Potřebujete totiž jen zapékací mísu, ovoce a trochu surovin na drobenku. Do hodiny máte dezert na stole. Máte chuť na jablka, nebo hrušky, ostružiny, nebo lehce dekadentní crumble s čokoládou? Vyzkoušejte, který bude váš favorit. Více...

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Kouzlíme se zbytky z kuchyně: Skvělé pokrmy z odřezků

Při zpracování potravin vám v kuchyni zůstane spousta odpadu a ten skončí v popelnici, v lepším případě na kompostu. Je to velká škoda, neupotřebené kousky mohou posloužit pro výrobu pochutin, které jinak za drahé peníze kupujete. Jak šikovně a chytře využít zbytky z kuchyně? Více...

Jak pěstovat oskeruše? Ze statného stromu sklidíte až 300 kg ovoce

Jak pěstovat oskeruše? Ze statného stromu sklidíte až 300 kg ovoce

Oskeruše je dnes vzácným a pozapomenutým stromem, tradice jejího pěstování se však pomalu vrací. Krásné, mohutné stromy plodí hojnost ovoce, které je výtečné nejen na výrobu legendární pálenky. Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

Osvěžující letní koktejly: sangria, margarita, mimosa, prosecco
Nápoje
17. 8. 2018

Osvěžující letní koktejly: sangria, margarita, mimosa, prosecco

Letních večerů a horkých odpolední začíná pomalu, ale jistě ubývat. Abyste si nezapomněli užít tu pravou atmosféru léta, připravte si koktejly z našeho výběru. Vinnou sangrii, limetovou margaritu, pomerančovou mimosu nebo grapefruitové prosecco. Více...

Švestkové koláče: kynutý s drobenkou, chlebíček s čokoládou

Švestkové koláče: kynutý s drobenkou, chlebíček s čokoládou

Na pravé švestky si sice ještě chvíli počkáme, nejrůznější druhy pološvestek ale už teď zaplňují naše spižírny a lákají k vyzkoušení nějaké švestkové dobroty. Dnes vám nabídnu dva moučníky ze švestek – jeden klasický, druhý méně obvyklý. Více...

Bleskové ostružinové koláče: s čokoládou, tvarohový, s drobenkou
Ovoce
5. 8. 2018

Bleskové ostružinové koláče: s čokoládou, tvarohový, s drobenkou

Sezona ostružin vrcholí. Pokud i vy každý den sbíráte akorát dozrálé černé plody, nebo si je jen rádi koupíte na trzích, víte, že se nedají dlouho skladovat. A právě pro vás přinášíme trojici extra jednoduchých a skvělých koláčů jako stvořených pro posezení u ledové kávy nebo na snídani. Více...

Zahrady vydávají úrodu – zužitkujme ji v každodenním smoothie
Nápoje
1. 8. 2018

Zahrady vydávají úrodu – zužitkujme ji v každodenním smoothie

Léto je ideálním obdobím pro zdravé stravování. Začneme-li svůj den vitamínovou bombou připravenou z ovoce či zeleniny z vlastní sklizně, nastartujeme celé tělo tím nejlepším způsobem. Takřka vše, co na své zahradě vypěstujete, můžete zpracovat v chutné a zdravé smoothie. Ovoce, zelenina i bylinky nemusí končit v zavařovacích sklenicích nebo v sušičce, ale mohou v čerstvém stavu denně zásobovat váš organismus vitamíny. Více...

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem
Zavařování
31. 7. 2018

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem

Výhodou rosolu je, že zhodnotí i méně kvalitní úrodu ovoce. Pro přípravu ovocného želé jsou ideální druhy, které obsahují dostatek přírodního pektinu, tedy například nakyslá letní jablka nebo angrešty. Více...

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Kokosové mléko v receptech: kari omáčka, kaše i buchty

Chcete nahradit tradiční kravské mléko a sójová vám nechutnají? Skvělou alternativou je mléko kokosové, které je běžně k dostání. Kromě toho, že je výborné pro vaše zdraví jen tak po skleničce, můžete s ním vařit i péct. Více...

Nejlepší müsli? Upéct domácí granolu je hračka

Nejlepší müsli? Upéct domácí granolu je hračka

I ti největší odpůrci sladkého zdravého snídání nepohrdnou křupavou, sladkou směsí ořechů, vloček, semínek a koření. S kupovaným zapékaným müsli ale bohužel sníte množství bílého cukru a tuků, které mají ke zdravé snídani daleko. Přitom nepotřebujete ani hodinu a můžete si přesně vybrat každou přísadu a bude vám chutnat nejvíc. Domácí granola je skvělá i jako dárek pro vaše blízké. Více...

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Rádi byste z těchto letních plodů v kuchyni vykouzlili něco originálnějšího než koláč nebo marmeládu? Vyzkoušejte božský francouzský toast s broskvemi ke snídani, jako předkrm si užijete grilované broskve s kozím sýrem a skvělou lehkou letní večeří představuje salát s broskvemi a mandlemi. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS