Ovoce

Osvěžující saláty z melounu

Osvěžující saláty z melounu

Léto již oficiálně propuklo, proto chce málokdo trávit zpocený v kuchyni hodiny nad horkými jídly. Zcela mimo obyčejné fádní saláty stojí ty s chladivým melounem, který nejenže skvěle chutná, ale dodá vašemu organismu potřebnou hydrataci. Více...

Domácí ovocná zmrzlina bez zmrzlinovače: 3 sorbety, které zvládnete za pár minut

Domácí ovocná zmrzlina bez zmrzlinovače: 3 sorbety, které zvládnete za pár minut

Horké dny přímo lákají k pochutnání na zmrzlině. Připravili jsme pro vás tři recepty, které vám umožní bleskurychle připravit osvěžující pochoutku. Výhodou je, že budete mít přehled o tom, co přesně jíte, ale i to, že si můžete připravit sorbet opravdu čerstvý. Více...

Samosběr jahod je v plném proudu: Zajeďte si nasbírat

Samosběr jahod je v plném proudu: Zajeďte si nasbírat

Milujete jahody a nedokážete se jich nabažit? Pokud vaši spotřebu nespraví jen půl kila nebo kilo červených plodů, využijte možnost samosběru jahod. Budete mít jahody vypěstované u nás, zaručeně čerstvé a za víc než příznivou cenu. Více...

Dezerty do skleničky hotové v mžiku: Trifle, panna cotta, mousse

Dezerty do skleničky hotové v mžiku: Trifle, panna cotta, mousse

Stalo se to už každému – neočekávaná návštěva, která se ohlásí v lepším případě večer předem, nebo vůbec. Pro takové případy se vám jistě bude hodit trojice receptů, jejichž příprava vám nezabere hodiny, a přesto jimi oslníte. Stačí pár minut a noc v chladničce. Více...

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Citronové dezerty: Sušenky k čaji a meringue koláč s lemon curd

Až doteď jste si citron dávali maximálně do horkého čaje s medem? Pak se nechte přesvědčit, že se báječně hodí do dezertů, ale i do sušenek. Každé zakousnutí vás tak příjemně osvěží, což přijde vhod nejen v jarním období. Více...

Zdravé palačinky? Z banánu, jogurtu, bez mouky, z vloček

Zdravé palačinky? Z banánu, jogurtu, bez mouky, z vloček

S džemem, se skořicí, nebo s tvarohem? Nebo snad naslano? Tenké smažené těsto někdo roluje, jiný skládá na čtvrtky, zbožňují je ale všichni. Jak si ale dopřávat, aniž byste tolik hřešili? Podívejte se na 4 recepty, které jsou zdravější verzí klasických palačinek. Více...

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru
Zelenina
8. 3. 2018

Domácí smoothies pro jarní očistnou kůru

Nadcházející jaro přímo vybízí k tomu, abychom po dlouhé zimě ulevili svému tělu zatěžovanému těžkými a tučnými jídly. Dobrým pomocníkem nám v tom mohou být zeleninové a ovocné koktejly neboli smoothies. Více...

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně
Zelenina
7. 3. 2018

Co se zbytky ze sklípku? Zachraňte jablka, brambory i dýně

I při zachování co nejlepších podmínek má uskladněné ovoce a zelenina jen omezenou životnost. Jak zpracovat poslední nálož loňské úrody, která se ještě krčí v bedýnkách? Více...

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

Valentýn za dveřmi, aneb co za vás řeknou květiny

S květinami se odedávna spojují symbolické významy. A to jak v literatuře, malířství, náboženství, heraldice, tak v běžném životě. Květiny, ale také byliny, trávy, ovoce, zelenina nebo větvičky stromů získávaly svůj tajný význam. Postupem času z květomluvy vznikl komplexní jazyk.   Více...

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní
Zavařování
27. 1. 2018

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní

Citrusovou marmeládu si můžeme připravit z libovolného druhu citrusů. Můžeme je i kombinovat. Klasikou je marmeláda ze sevillských pomerančů, oblíbená především v Británii. Původ pomerančové marmelády je většinou spojován se Skotskem 17. století. Více...

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?
Zdraví
23. 1. 2018

Dehydratace organismu v zimě – je to i váš problém?

Trpíte od podzimu do jara suchou pokožkou, vysušenými vlasy, tmavými kruhy pod očima, jste celkově více unavení, zimomřiví a máte velký problém se soustředěním? Nemusí za tím být nic složitého. Možná, že nedostatečně pijete nebo volíte nevhodné nápoje. Více...

Vypěstujte si avokádo z pecky

Vypěstujte si avokádo z pecky

Pěstování avokáda z pecky je skvělá zábava. Krásná rostlina vám bude dělat radost a jednou možná sama vytvoří plod. S klíčením si však velké semeno dává na čas - pomoci mu můžete osvědčenými triky. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS