ovocný salát podávaný v melounu

Ovocný salát podávaný v melounu osvěží víc než káva

Vyzkoušejte recept na osvěžující ovocný salát s mátou servírovaný v cukrovém melounu Galia. Tento kultivar pochází z Asie a má hrubou, zpočátku zelenou a ve zralosti zlatožlutou slupku. Zeleninovo-ovocná miska osvěží každý mlsný jazýček.

Potřebujeme

  • 200 g třešní
  • 1 banán
  • 4 meruňky
  • 200 g švestek nebo modrých blum
  • 3 lžíce citronové šťávy
  • 4 lžíce tekutého medu
  • 3 snítky máty
  • 2 malé melouny galia
  • 100 g hotové šlehačky a lístky máty na ozdobu

ovocný salát podávaný v melounuovocný salát podávaný v melounuAutor: Archiv ireceptar.cz

Jak na to

  1. Třešně omyjte a nechte okapat, vypeckujte je a zbavte stopek. Banán oloupejte a potom ho šikmo nakrájejte na tenké oválky. Meruňky a švestky nebo blumy omyjte, rozkrojte na poloviny, vypeckujte je a nakrájejte na dílky. Ovoce opatrně promíchejte v míse.
  2. Příprava: 30 minut
    Množství: 4 porce
    Citronovou šťávu promíchejte s medem a nalijte na ovoce. Mátu omyjte a vytřepte, lístky nakrájejte na tenké proužky. Přidejte je do salátu a vše opatrně promíchejte.
  3. Melouny rozpulte a lžící vydlabejte zrníčka. Dužninu vyškrábejte, ponechte pouze 2 centimetry silný okraj. Nakrájejte ji na kousky, přidejte k ovocnému salátu a promíchejte.
  4. Ovocným salátem naplňte vydlabané poloviny melounů. Ozdobte růžičkami šlehačky a několika lístky máty.