Palačinky jen ze dvou ingrediencí?
Jsou to spíš placičky nebo lívance než palačinky, které se u nás běžně dělají, ale pokud budete mít dost trpělivosti a dobrou nepřilnavou pánev, určitě se můžete pokusit i o větší a tenčí placky. Jelikož je nutné mít po ruce jen dvě ingredience, příprava je neobyčejně snadná a při použití mixéru také rychlá. Banánové palačinky jsou navíc také docela zdravé.
Jak na to vám prozradí také tento příspěvek z YouTube kanálu Recipes by Carina.
Vyzkoušejte báječné banánové palačinky!
Snadné a geniální. Žádná mouka, žádná kypřidla! Těsto na hezoučké, voňavé a chutné placičky zvládnete v okamžiku vytvořit pomocí mixéru, zralých banánů a vajec.
Zralých či dokonce vyloženě přezrálých banánů se vůbec nebojte. Na tyto recepty jsou ideální. Máte-li zkušenosti s banánovým chlebíčkem, tak dobře víte, že pokrmy z nich jsou nejen cítit po banánech, ale jsou také přirozeně sladké, s přírodním přirozeným aroma, a navíc jsou také vlahé a nevysušené.
Na jeden velký zralý banán použijte jedno vejce. To bohatě stačí, ale samozřejmě špetičkou toho či onoho můžete snadno placičky vylepšit. Špetka soli vypíchne chutě, špetka skořice nebo vanilky se hodí vždycky, stejně jako například maličko nastrouhané citronové nebo pomerančové kůry. Věřte, že výborně lze kombinovat také banány a jablka nebo jiné druhy ovoce.
Banánové palačinky jsou zdravější, ale přesto chutné
Banánové placičky smažte téměř na sucho, případně potírejte pánvičku vždy jen metličkou smáčenou v oleji či rozpuštěném másle či ghí. Podle použití tuku sice maličko „přiberou“ na kaloriích, ale jinak jsou to palačinky velmi zdravé.
Při použití jednoho banánu a jednoho vejce bude tato dávka palačinek představovat přibližně 177 kcal, bílkovin čili proteinu zhruba 7,6 g, přirozeně také tuk, jehož zdrojem je především vejce a to cca 5,4 g a také 27,6 g sacharidů.
I když si představujeme palačinky jako tenké poměrně velké placky, u banánových si s tím nedělejte hlavu a raději udělejte úplně maličké. Perfektně se pak budou hodit dětem na svačinu do školy nebo s sebou do práce.
Jestliže vám na kaloriích nesejde, můžete je i všelijak vylepšit. Banánové palačinky můžete jíst jen tak, protože mají velmi příjemné banánové aroma, ale také si je můžete dosladit medem. Výborně se k nim hodí čokoládová nátěrka, povidla nebo jakýkoli džem.
Zdroje: zdravefitrecepty.cz, thekitchn.com