Zdroje: www.wikihow.com, gettotext.com

Pečicí papír nás zachrání před připálením

Sláva a třikrát hurá! Obyčejný pečicí papír naše dorty, koláče i cukroví zachránil už mnohokrát. Je levný a jeho použití je tak jednoduché.

Pečicí papír dnes používáme běžně a pokaždé bojujeme s hladkým a mírně stočeným papírem po svém. Přeprat pečicí papír není nic náročného, ale na duhou stranu to jde i jinak. Použijte papír chytře. S pár triky vám půjde práce od ruky, a navíc to bude vypadat i pěkně.

Triky, jak používat pečicí papír

Jak si poradit s pečicím papírem? Na to, jak jej upevnit na dno dortové formy, se podívejte v tomto videu:

Zdroj: Youtube

Tvarování pečicího papíru

Trik, který použije každý a při jakémkoli pečení, je jistě navlhčení plechu před jeho vyložení papírem. Samozřejmě není to žádné drama, když není plech vlhký, ale díky vodě hezky přilne a nebude se vám pohybovat ani zvedat.

Také tvarování pečicího papíru při použití plechu s vyššími okraji či dortové formy se hodí docela často. A je to tak jednoduché.

Vyšší plech na pečení otočte dnem vzhůru, ustřižený kus pečicího papíru položte na formu a vytvarujte papír rukama. Skládejte strany tak, aby v rozích papír pěkně držel tvar. Když máte všechny rohy vytvarované, papír bez natahování sundejte, plech otočte a vytvarovaný papír vložte dovnitř.

Pečicí papír do dortové formy si připravte pomocí tužky a nůžek. Na papír si napřed obkreslete formu, abyste vystřihli přesně kolečko i pás na bok formy.

Aby vám kusy papíru dobře držely a nerolovaly se, použijete vodu nebo trošku másla či oleje. Díky tomu se papír pěkně přilepí a vy pak nebudete muset spěchat, protože se vám papír nezkroutí.

Pečicí papír nahradí i kornout na zdobení

Chytrý trik je také tvorba jednoduchého kornoutku místo zdobítka, kterým se stříká krém na dort. Pokud jste někdy hledali alternativu zdobítka, pak víte, že ne každý igelitový sáček je vhodný na práci s krémem či zdobení perníčků cukrovou polevou. Většina takových sáčků vás při prvním zmáčknutí zradí a praskne ve švu.

Jednoduchým stočením pečicího papíru si však můžete udělat pevný kornoutek rovnou do ruky, který bude šikovný na práci a rozhodně nepraskne.

Související články