Legendární pizzař Raffaele Esposito připravil tuto pizzu pro královnu Margheritu Savojskou, která byla na návštěvě v Neapoli. Pizza byla inspirována italskou vlajkou, kde těstě byly zobrazeny zelené listy bazalky, červené rajčata a bílý sýr mozzarella.
Slavná po celém světě
Jak chystá pizzu Margheritu Jamie Oliver, se podívejte ve videu:
Recept na Margherita pizzu se od té doby málo změnil a stále se připravuje s těmi samými ingrediencemi jako tehdy. Jeho popularita rostla po celém světě a dnes je možné ji najít v mnoha restauracích a pizzeriích.
Autentická chuť Itálie
Margherita Pizza je také známá jako "pizza napoletana" a je dodnes považována za jednu z nejčistších a nejtradičnějších pizz. Právě její jednoduchost a čerstvé ingredience ji činí tak chutnou a oblíbenou po celém světě. Je to skvělá volba pro ty, kteří hledají autentickou italskou chuť a chtějí vyzkoušet jedno z nejslavnějších jídel v Itálii.
Dokonalé těsto na pizzu není nic složitého
Těsto na Margherita pizzu je jednoduché a rychlé na přípravu.Přinášíme vám postup, jak připravit těsto na dvě středně velké pizzy: Do mísy si nasypte 500 g hladké mouky a přidejte 1 lžičku soli. Ve vodě rozmíchejte 1 lžičku sušeného droždí a nechte ho 5 minut vzejít. Do mísy s moukou a solí přidejte rozmíchané droždí a 2 lžíce olivového oleje. Postupně přilévejte 300 ml vlažné vody a promíchejte těsto, dokud není hladké a pevné.
Těsto vyklopte na pomoučený stůl a hněte ho alespoň 10 minut, dokud není jednotné a elastické. Těsto vložte zpět do mísy a nechte ho v teple odpočívat, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Poté těsto rozválejte na tenký kruh a přendejte ho na pečicím papírem vyložený plech. Hotové těsto můžete naplnit svými oblíbenými ingrediencemi a vložit do trouby péct na teplotu 220 - 230°C.
Pokud chcete připravit typickou Margherita pizzu, použijte na těsto cca 400 g čerstvého rajčatového protlaku, nakrájený bílý sýr mozzarella a čerstvé listy bazalky.
Náš tip:
Buďte kreativní a experimentujte s různými přísadami a chutěmi, abyste si připravili svou vlastní unikátní pizzu! Hotovo! Buon appetito!