Jak připravit dokonalé houskové knedlíky?
Zdroj: shutterstock.com

Poctivé houskové knedlíky: Takto je dělala moje babička, nic je nepřekoná

Kdo by nemiloval poctivé nadýchané houskové knedlíky, které se hodí ke každé omáčce. My vám poradíme osvědčený recept chutnající každému. Navíc je snadný a zvládne ho i úplný začátečník.

Jistě jste už slyšeli větu, že takhle dobré knedlíky jste ještě nejedli. A my vám jí říkáme také! Přinášíme vám recept na poctivé, chutné, ale snadné knedlíky, které zvládnete levou zadní a pochutná si na nich celá rodina.

Na přípravu těchto skvělých houskových knedlíků si připravte 0,75 litrů mléka, 1000 g hrubé mouky, 8 rohlíků, jedno vajíčko, půlku kypřícího prášku a malou lžičku soli.

Nejlepší je vařit knedlíky v páře. Nemusíte nic hlídat, nehrozí vám ani přeteklý hrnec, ani rozvařené knedlíky, které jsou oslizlé. Naopak budou mít pevný a suchý okraj s nádherně nadýchaným středem. Nejlepší je vařit knedlíky v páře. Nemusíte nic hlídat, nehrozí vám ani přeteklý hrnec, ani rozvařené knedlíky, které jsou oslizlé.  Zdroj: shutterstock.com

Připravte si snadné a delikátní houskové knedlíky

Na video, jak si připravit tyto poctivé houskové knedlíky, se můžete podívat ve videu:

Následně nakrájejte osm rohlíků na kostičky a dejte je na stranu. Vezměte si velkou mísu, do které nasypejte kilo hrubé mouky, půlku kypřícího prášku, celé vajíčko, tři čtvrtě litru mléka a malou lžičku soli. Důkladně promíchejte. Vezměte mixér a míchejte, dokud těsto nezhoustne. Následně přidávejte houskový knedlík na kostičky a zapracovávejte do těsta. 

Do velkého hrnce nalijte vodu a přiveďte ji k varu. Přidejte trochu soli. 

Namočte si ruce a začněte tvarovat šišky knedlíků. S mokrýma rukama vám totiž půjde těsto lépe zpracovat. Šišky knedlíků hoďte do vroucí vody a vařte dvacet minut. Občas do knedlíků šťouchněte, aby se v hrnci hnuly.

Kynuté houskové knedlíky patří k oblíbeným přílohám. Kynuté houskové knedlíky patří k omáčkám Zdroj: Profimedia

Houskové knedlíky jsou skvělé k pečenému masu i omáčkám

Po dvaceti minutách knedlíky vyjměte z vody, rozkrojte v polovině, abyste zkontrolovali, že nejsou uprostřed syrové. Uvařené šišky propíchněte vidličkou na několika místech. Dejte je na pekáček a na chvíli přikryjte utěrkou. Poté nakrájejte na plátky a servírujte.

Skvělé jsou ke svíčkové, guláši, rajské, ale i k pečenému masu či kachně se zelím.

Akční letáky