Bůček
Zdroj: Shutterstock

Pohlreichův geniální jednoduchý bůček na pivu. Tohle ocení každý chlap!

Bůček se dá připravovat na několik způsobů, nejčastěji se ale jen jednoduše upeče v troubě a pak se podává například s knedlíkem a zelím. Takto upravený je sice měkký a pořádně šťavnatý, postrádá ale nějakou výraznější chuť. Zkuste si proto bůček připravit úplně jinak. Udělejte si z něj netradiční řízky podle Zdeňka Pohlreicha. 

Zdroje: idnes.cz, recepty.eu, kucharkaprodceru.cz

Bůček je přesně tím typem masa, který udělá radost zejména mužům. Hlavně pak, naložíte-li jej do pořádně pikantní pivní marinády. Příprava je nesmírně jednoduchá, a tak si s ní poradí naprosto každý. Nejde přitom o tak úplně tradiční úpravu. Spousta lidí je zvyklá bůček vcelku jen nařezat, okořenit a dát péct do trouby. Když ale naložený bůček nařežete na plátky a hodíte ho na pánev nebo na gril, dostane se vám prvotřídní lahůdky, která rozhodně udělá dojem na všechny vaše hosty. 

Jak upéct bůček

Existuje mnoho způsobů, jak dokonale upéct bůček, přičemž během let strávených v kuchyni si už každý víceméně vychytal ten svůj, kterého se drží. Všechny tyto postupy mají jednu věc společnou – upéct bůček v troubě má sice své výhody, ale na druhou stranu tento proces poměrně dlouho trvá. Rozhodně se tedy vyplatí si jej čas od času připravit také na pánvi nebo na grilu, kde se ukáže jeho trochu jiná chuť. Možná vás nakonec ohromí natolik, že už bůček nikdy ani jinak připravovat nebudete. Řízky z něj připravené, i když nejde o klasické obalované řízky v pravém slova smyslu, si naprosto zamilujete. 

Bůček Bůček nakrájejte na plátky a udělejte z něj řízky.  Zdroj: Shutterstock

Vepřový bůček na pivu podle Zdeňka Pohlreicha

Budete potřebovat:

1 kilogram bůčku

100 mililitrů sójové omáčky

2 lžíce rajského protlaku

100 mililitrů černého piva

2 lžíce hořčice

1 větší chilli paprička

pepř

Bůček Bůček můžete osmažit na pánvi, z grilu bude ale ještě lahodnější.  Zdroj: Shutterstock

Postup:

Bůček nakrájíme na asi centimetrové plátky. Pokud ale v obchodě seženete již nakrájený bůček, kupte jej, ušetříte si tak spoustu práce. Plátky masa pak lehce naklepeme pěstí a z obou stran je opepříme. Nesolíme, neboť marináda bude sama o sobě dost slaná. 

Marinádu připravíme tak, že si do hlubší mísy nalijeme sójovou omáčku, přidáme protlak, pivo, hořčici a také najemno nasekanou chilli papričku. Dobře promícháme a maso v marinádě z obou stran dobře vykoupeme. Necháme jej v marinádě a vložíme mísu do chladničky. Ideálně na 12 hodin. Následně maso smažíme z obou stran na pánvi, v nejlepším případě ho hodíme na gril. 

TIP: Zbytek marinády, která zbyde po masu, přelijte do menšího rendlíku a nechte ji krátce na sporáku povařit. Poslouží pak jako dokonalá omáčku k fláku masa. 

Akční letáky