Zdroje: woman.tiscali.cz, idnes.cz, bezhladoveni.cz

Hubnutí je věčným tématem, kterému se věnují tisíce internetových portálů po celém světě a přinášejí nespočet způsobů, jak rychle shodit nějaká ta kila navíc. Spousta zmiňovaných diet skutečně funguje, ovšem jen na chvíli. Mnohým se podaří shodit během velmi krátké doby i deset kilogramů, setkávají se však se zásadním problémem, který tkví v tom, že po skončení diety a návratu k běžnému stravování se shozená kila rychle vrací a nezřídka kdy i takřka v dvojnásobném objemu. Úskalím mnoha diet, hladovek a příjmů potravy s nedostatkem pro tělo důležitých živin a zdravých tuků bývá v drtivě většině tolik obávaný jojo efekt. Jde to ale i jinak.

Tukožroutská polévka zabírá

Žebříčku oblíbených potravin, které údajně podporují hubnutí, dominuje takzvaná tukožroutská polévka. Dieta z ní složená je prostá – po dobu pěti dní se konzumuje nízkokalorická polévka, která je tvořená jen ze zeleniny, a to takřka v jakémkoliv množství. Tvůrci této diety slibují až pět shozených kilogramů. Lákavé, že? Jenže i u této diety často dochází k jojo efektu.

Základem všeho je správné stravování, pravidelný pohyb a také dostatek spánku. Tukožroutská polévka pak může sloužit jako pomocník na cestě za vysněnou postavou. Připravte si ji podle netradiční receptury a nahraďte s ní jedno jídlo denně. Při dodržování správné životosprávy se výsledky jistě dostaví velmi rychle!

Detoxikace organismu

Tukožroutská polévka obsahuje velké množství zeleniny bohaté na vlákninu. V upravené verzi se rovněž nachází ovesné vločky, česnek a zázvor. Všechny tyto suroviny mají mnoho zdraví prospěšných látek, podporují správné fungování metabolismu a zároveň upravují zažívání a čistí střeva. A právě čisté střevo je pro lidský organismus nesmírně důležité. Díky pročištění jeho stěn totiž může lépe zpracovávat všechny živiny z přijaté potravy. Když si tedy dopřeje tukožroutskou polévku jednou denně, nejenže napomůžete hubnutí, ale zároveň podpoříte i detoxikaci organismu.

Netradiční tukožroutská polévka – recept

Budete potřebovat:

1 lžíci olivového oleje

1 lžíci nasekaného česneku a zázvoru

1/2 šálku ovesných vloček

1 a 1/2 šálku míchané mražené či čerstvé zeleniny

3 šálky vody

sůl

pepř

bylinky a koření dle chuti

hrst koriandru

Postup:

Nejdříve si ve větším hrnci rozehřejeme olivový olej a hodíme na něj nasekaný česnek se zázvorem. Necháme krátce opéct, aby se obě suroviny krásně rozvoněly a lehce zezlátly. Poté přidáme ovesné vločky a společně s česnekem a zázvorem je asi 2 minuty pražíme na středním plameni.

Následně do hrnce přidáme zeleninu, promícháme a stáhneme plamen. Přiklopíme poklicí a necháme zeleninu asi tak 3 minuty dusit. Poté zalijeme třemi šálky vody a vaříme, dokud nebudou zelenina a vločky měkké. Během vaření osolíme, opepříme a přidáme oblíbené koření. Může jít o chilli, kari, italské bylinky nebo provensálské koření. Fantazii se zkrátka meze nekladou. Dochuťe polévku tak, aby nejvíce vyhovovala vám. Nakonec přidejte koriandr a podávejte.

TIP: Klasickou mořskou sůl můžete v tomto receptu nahradit solí himálajskou, která v sobě skrývá mnoho minerálů a příznivě působí na lidský organismus. I s tou však buďte opatrnější. Přece jen nadmíra soli lidskému tělu nesvědčí.