obrázek z archivu ireceptar.cz

Překvapte přátele chlebovým dortem

Kdo má rád dobrý chléb namazaný ochuceným máslem nebo pomazánkou a obložený sýry či uzeninami a zeleninou, může si ho připravit v neobvyklé podobě jako chlebový dort. Podívejte se jak postupovat.

Potřebujeme

Základem neobvyklého dortu je kulatý bochník chleba.

Dále potřebujeme různé druhy

  • pomazánek,
  • paštik,
  • ochucených másel,
  • tence krájených sýrů,
  • krájených uzenin, jako je
    • šunka,
    • moravské maso,
    • uherák,
    • čabajka a další. 

A samozřejmě fantazii.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Jak na to

Bochník rozřízneme na pláty silné asi centimetr. Rozříznout celý bochník není úplně jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát. 

V každém případě to chce dlouhý ostrý nůž, trochu šikovnosti a spoustu opatrnosti.

Čím tenčí plátky se nám podaří nařezat, tím více různých chutí můžeme do dortu vložit. 

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Jednotlivá patra potíráme pomazánkami a obkládáme salámy a sýry a skládáme na sebe. Pro lepší soudržnost dortu potřete spodek plátu rostlinným máslem. Přečnívající okraje sýrů, uzenin a dalších náplní nakonec odřízneme, dortík zatížíme, aby se jednotlivá patra co nejvíc spojila, a dáme ho na několik hodin do lednice ztuhnout. Vršek naplněného bochníku potřeme nadýchanou pomazánkou nebo slanou šlehačkou a ozdobíme. Podáváme jako klasický dort, rozřezaný na klínky.

 

Akční letáky