Vlasta Burian byl v první řadě neskutečně talentovaný herec, který v jakékoliv roli absolutně zazářil. Nejlépe si však vedl v komediích, ať už v divadle, nebo ve filmu. Proto se mu také přezdívá Král komiků.

V druhé řadě byl také velikým labužníkem a miloval dobré jídlo a velké hostiny s přáteli. Jedním z jeho oblíbených pokrmů byl pstruh Norvergienne. Ten je kupodivu velice snadný na přípravu, a proto si jej můžete užít i u vás doma.

Proběhla anketa Receptáře!

Tradiční čtenářská anketa proběhla i letos. Hlasovali jste pro své oblíbené firmy. Děkujeme.

Video, jak připravit pstruha na kmíně, najdete na Youtube kanále Evelina:

Zdroj: Youtube

Pstruh Norvergienne

První, co k tomuto výtečnému pokrmu potřebujete, je 600 gramů filetů ze pstruha. V tomto případě se nebojte si trochu připlatit, aby byl pstruh opravdu čerstvý a kvalitní.

Ideálně si filety pořiďte vykostěné, abyste se s eliminací kostí nemuseli trápit doma. Dejte filety do kastrolu a zalijte je vodou s 1 decilitrem octa. Poté přidejte 1 překrojenou cibuli, 1 bobkový list a špetku soli. Přiveďte k varu.

Po pár minutách kastrol odstavte a nechte vše vychladnout. Filety vymyjte a položte na ubrousky, abyste je nechali osušit. Mezitím si do misky dejte 150 gramů ochucené majonézy.

Do poloviny hrnku si nasekejte petrželku, řeřichu a jiné vaše oblíbené bylinky. Nasekané bylinky poté z hrnku vysypte do majonézy. Navrch ještě přidejte špetku cukru, worcesterskou omáčku, bílý pepř a hořčici. Vše důkladně promíchejte.

Poslední úpravy

Usušené pstruhy nyní dejte na talíř a ozdobte je pomocí sardelových řezů. Měla by vám stačit 1 konzerva. Podávejte společně s majonézovou omáčkou a máte hotovo. Naprosto geniální recept, který máte za chvilku hotový.

Hostina z první republiky podávaná na vašem jídelním stole. Jakmile vaši přátelé tuto lahůdku z hostin Vlasty Buriana ochutnají, budou k vám chodit mnohem častěji. Král komiků zkrátka moc dobře věděl, co je dobré jídlo.

Související články

Zdroje: www.milujivareni.cz, static.artforum.sk