Zdroje: recepty.cuketka.cz, toprecepty.cz
Ovocné bublaniny jsou česká klasika
Bublanina rozhodně není jen jedna. Zatímco babičkovské recepty bývaly až mastné, jiní raději používali piškotové těsto. Ač jsou různé tyto recepty jistě skvělé a chutné, někdy prostě jednoduchost a rychlost vítězí! Když se navíc takový moučník povede, je lehoučký a čerstvé zahradní či lesní ovoce mu dodá skvělé chutě, pak už není o čem diskutovat.
Podívejte se na přípravu rychlé bublaniny, které pro vás připravila Helena Vybíralová na svém kanálu Helenčino pečení:
Jak připravit rychlou bublaninu?
Tento recept je nesmírně jednoduchý a nelze jej pokazit. I s pečením vám nezabere více než 30 minut, takže jej můžete bleskově připravit návštěvě nebo na snídani ještě ráno, než všichni vstanou.
Takový zákusek zvládne každý a také doma jistě najdete všechny potřebné ingredience. Můžete si nachystat 300 g polohrubé mouky, 160 g moučkového cukru i 150 ml oleje a jeden balíček vanilkového pudinku. Dále 250 ml mléka, 2 vejce, kypřicí prášek a špetku soli.
Pečeme rychlou bublaninu jako paní Helena
Troubu předehřejte na 180 °C a plech vyložte pečicím papírem.
Příprava je neobyčejně prostá. Smíchejte veškeré suché suroviny a hned přidejte také veškeré ostatní. Těsto dobře promíchejte rukou nebo nechejte chvilku pracovat kuchyňský robot. Nejde o šlehání ani rychlé otáčky. V okamžiku, kdy nejsou v těstě žádné hrudky, vlijte obsah misky na plech a nechejte rovnoměrně roztéct do všech stran.
Na těsto rozmístěte ovoce, které bude rychle padat ke dnu a dejte do trouby na zhruba 20 minut. Hodí se všechno možné od lesních či zahradních dobných plodů až po meruňky nebo třeba švestky.
Upečená bublanina by měla z vrchu jen mírně zezlátnout. Po vychladnutí zákusek nakrájejte a posypejte moučkovým cukrem. A je hotovo!