Když k vám má přijít mnoho hostů, nejlepší volbou je pro ně připravit pomazánky. Jejich výroba je rychlá a nenáročná. Pak už je stačí jen namazat na chleba či na nakrájenou bagetu, a máte vymalováno. Pokud však chcete udělat tu nejuniverzálnější pomazánku, která je zároveň na přípravu nejrychlejší, udělejte tuto celerovou. Máte ji hotovou rychlostí blesku a hostům se s ní stoprocentně zavděčíte.
Video recept, jak si můžete udělat tuto rychlou celerovou pomazánku, najdete na Youtube kanále Žádný Špeky - levné a chutné vaření:
Rychlá celerová pomazánka
Jako první si vezměte 250 gramů celeru, důkladně je omyjte teplou vodou a nastrouhejte jej na jemném struhadle. Dále udělejte to samé s 2 mrkvemi a 2 sterilovanými okurkami. Poté si najemno nakrájejte 2 cibule. Dále najemno nastrouhejte 250 gramů sýru eidam a 100 gramů kvalitního měkkého salámu. Všechny ingredience byste měli strouhat do jedné větší mísy.
K vaší zeleninovo-sýrovo-masové směsi nyní přidejte 100 gramů tatarské omáčky a 100 gramů majonézy. Vše důkladně promíchejte. Jakmile budete mít zamícháno, vezměte si čistou lžíci, a podle chuti postupně přidávejte do pomazánky plnotučnou hořčici, sůl a případně také pepř. Jakmile bude pomazánka chutnat tak, jak jste si představovali, dejte ji na chvíli odpočinout do lednice.
Nejrychlejší pomazánka
Pomazánku máte hotovou. Kam tedy s ní? Máte vcelku pár možností. Tou první je, že ji dáte na chleba, nebo na nakrájenou bagetu. Následně dejte na vrch kousky nakrájené zeleniny, nebo alespoň nějaký zelený jedlý lísteček, aby pomazánka hezky vypadala.
V případě, že budete mít připraveno více pomazánek, můžete jen nakrájet pečivo, různé pomazánky dát do mističek, a ať si na pečivo každý namaže, co je mu libo. Toto je ideální varianta pro chvíle, kdy budete mít více hostů, a zkrátka a dobře se vám nebude chtít mazat pomazánky na chlebíčky.