Frankfurtská polévka s párky patří mezi oblíbené, husté a výtečné polévky, proto je ten pravý čas si ji připravit, dřív než přijde teplé období roku a vás přepadne touha po hubnutí zimních kilogramů, které jste doteď schovávali pod svetry.

Na to, jak připravit tradiční frankfurtskou polévku, se můžete podívat v tomto videu:

Zdroj: Youtube

Základem každé dobré frankfurtské polévky je párek, který vůbec není ničím škodlivým, když je z kvalitních surovin a pak samozřejmě brambory, které do této polévky neodmyslitelně patří.

Rychlá a snadná frankfurtská polévka

Na přípravu frankfurtské polévky si připravte 250 g frankfurtských párků, 200 g brambor, 1 větší cibuli, 3 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci sladké papriky, 1 lžičku mletého kmínu, podle chuti sůl a černý pepř. Hodit se bude i troška plnotučného mléka a hovězí vývar.

Cibulku orestujte na sádla, ale jen zlehka, nesmí být tmavá. Uděláme řidší jíšku a zasypeme voňavou sladkou mletou paprikou. Přidáme brambory nakrájené na drobné kostičky. Zalijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, kmín a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké. Ke konci dáme prohřát nakrájené frankfurtské párky na kolečka a zjemníme trochou plnotučného mléka.

Ozvláštnit ji můžete muškátovým oříškem či majoránkou

Skvělou volbou je do frankfurtské polévky trocha muškátového oříšku, po kterém bude polévka krásně vonět. Pozor ale, abyste to s ním nepřehnali, je velmi aromatický a děti ho často nemají rády. Volte ho tedy s ohledem, pro koho polévku připravujete.

Existuje mnoho variant, jak frankfurtskou polévku připravit. Někdo do ní přidává i klobásu, smetanu nebo třeba majoránku či petrželku.

Zdroj: www.youtube.com, www.zena-in.cz