Klasická polévka, která zasytí, děti ji díky párkům milují a ještě je hotová raz dva. Frankfurtská polévka je velice vydatná a potěší zejména milovníky hustých polévek. Pokud si chcete její rychlou verzi připravit, přinášíme vám návod, jak na to.
Frankfurtská polévka s párky patří mezi oblíbené, husté a výtečné polévky, proto je ten pravý čas si ji připravit, dřív než přijde teplé období roku a vás přepadne touha po hubnutí zimních kilogramů, které jste doteď schovávali pod svetry.
Na to, jak připravit tradiční frankfurtskou polévku, se můžete podívat v tomto videu:
Základem každé dobré frankfurtské polévky je párek, který vůbec není ničím škodlivým, když je z kvalitních surovin a pak samozřejmě brambory, které do této polévky neodmyslitelně patří.
Do frankfurtské polévky patří párek a brambory
Rychlá a snadná frankfurtská polévka
Na přípravu frankfurtské polévky si připravte 250 g frankfurtských párků, 200 g brambor, 1 větší cibuli, 3 lžíce sádla, 3 lžíce hladké mouky, 1 lžíci sladké papriky, 1 lžičku mletého kmínu, podle chuti sůl a černý pepř. Hodit se bude i troška plnotučného mléka a hovězí vývar.
Cibulku orestujte na sádla, ale jen zlehka, nesmí být tmavá. Uděláme řidší jíšku a zasypeme voňavou sladkou mletou paprikou. Přidáme brambory nakrájené na drobné kostičky. Zalijeme vývarem. Přidáme sůl, pepř, kmín a necháme vařit, dokud nejsou brambory měkké. Ke konci dáme prohřát nakrájené frankfurtské párky na kolečka a zjemníme trochou plnotučného mléka.
Polévku můžete dochutit majoránkou
Ozvláštnit ji můžete muškátovým oříškem či majoránkou
Skvělou volbou je do frankfurtské polévky trocha muškátového oříšku, po kterém bude polévka krásně vonět. Pozor ale, abyste to s ním nepřehnali, je velmi aromatický a děti ho často nemají rády. Volte ho tedy s ohledem, pro koho polévku připravujete.
Existuje mnoho variant, jak frankfurtskou polévku připravit. Někdo do ní přidává i klobásu, smetanu nebo třeba majoránku či petrželku.
Zdroj: www.youtube.com, www.zena-in.cz