Úžasný trik na rychlé šťouchané brambory nebo...
Zdá se, že nový trik zkoušejí v mnohých domácnosech a proč ne? Mít „šťouchačky“ skoro bez práce se hodí, no ne? Kde se vzal, tu se vzal nápad, jak si ulehčit práci. Kupte brambory v síťce, opláchněte je a zbavte nečistot i přes síťku a také je v síťce vařte. Když jsou měkké protlačte každou z brambor přes síťku a máte hotovo!
Ve tomto příspěvku z YouTube kanálu Vaříme s Mozkem umí udělat šťouchané brambory za pár minut i bez síťky! No aby ne! Vždyť to skutečně zabere jen pár minut. Vaříme s Mozkem představuje recept na šťouchané brambory se slaninou.
Je tento trik na přípravu šťouchaček vážně potřeba?
Zajímavé! Pár „ale" v tomto trendy triku by se patrně našlo. Takové brambory budou ve slupce a ne vždy je slupka natolik pěkná, abychom ji chtěli i v pokrmu. Ale budiž.
Například stojí také za úvahu jestli opravdu budete vařit celý pytel brambor a máte na to vůbec dost velký hrnec. Síťku můžete jistě také otevřít, brambory očistit, vybrat jen některé a ty pak uvařit v síťce. Ale co ta síťka?
Je to plast, který při ohřevu určitě nějak reaguje. Pozor abyste nedopadli jako Brigitte Jonesová se svou pórkovou blankytně modrou polévkou, která získala tuto podezřelou barvu díky modré šňůrce.
Rychlé a chutné šťouchané brambory
Pokud se domníváte, že sáček na brambory má tak akorát ideální oka na protlačení brambor, určitě je můžete uvařit jako obvykle a přes síťku je protlačit až po uvaření. Ale i pak! Opravdu toužíte po své denní dávce mikroplastů?
Pokud jsou brambory dostatečně provařené, pak je rozšťouchání jakýmkoli nástrojem otázkou vteřin. Takže o nějaké úspoře času opravdu není řeč. Pokud spěcháte, vařte brambory nakrájené na menší kousky. Budou hotové za pár minut.
Na šťouchané brambory můžete určitě použít i brambory vařené minulého dne. Pokud je dobře prohřejete, omastíte a přidáte třeba cibulku, opečené houby nebo trošku špíčku, budou jednoznačně delikátní.
Zdroje: kucharkaprodceru.cz, tasteofhome.com, aazdravi.cz