Zdroje: www.simplyrecipes.com, kirbiecravings.com

Jogurtový dort jako obláček

Tento rychlý a lahodný dort je jednoduchým moučníkem, který má v zahraničí dlouhou tradici. Tak jak my známe bábovku jako svoje boty, ve světě je tento jogurtový moučník zákuskem, který se hodí doslova ke každé příležitosti a tak se peče ostošest.

Na tento nenáročný recept budete potřebovat jen několik málo ingrediencí a ještě méně času. Aby šla práce od ruky, vezměte si na pomoc ruční šlehač. Šlehat totiž budete od začátku do konce.

Co budete na jogurtový dort potřebovat?

Na přípravu budete potřebovat 350 g bílého jogurtu, 4 vejce, 100 g cukru krupice nebo krystalu, 1 lžičku kypřicího prášku, špetku soli, 50 g kukuřičného škrobu, který můžete nahradit i škrobem bramborovým nebo pudinkem.

Chcete se podívat na to, jak vypadá příprava takového rychlého dortu? O recept se podělila autorka kanálu „Lecker mit Sophie Mayer“. Pokud nevládnete němčinou, zapněte si titulky, nicméně postup je dobře patrný i ze samotného videa:

Zdroj: Youtube

Pečeme jogurtový dort

Začněte tím, že si předehřejete troubu na 150 °C. Do dobře odmaštěné, případně citronem vytřené misky oddělte bílky a žloutky a dejte je do jiné větší misky. Ke žloutkům přidejte cukr a vyšlehejte do pěny, pak přidejte i škrob, kypřicí prášek a jogurt a opět vyšlehejte do hladké jemné konzistentní hmoty.

K bílkům přidejte špetku soli a vyšlehejte dobře očištěnými metličkami mixéru do tuhé hmoty. Obsahy obou misek smíchejte, bílky zabalte do těsta, abyste je nezbavili bublinek.

Pečte ve vymaštěné a moukou vysypané formě na 150 °C asi 50 minut. Z vrchu bude dort zlatý, uvnitř už nepoteče, ale bude jemný a třasavý. Prostě jako obláček!

Související články