Už vám krásně plodí zelenina na zahradě? Zpracujte ji ještě čerstvou na salát a přidejte těstoviny. Budete mít v mžiku fantastickou a zdravou letní lahůdku.
Zkuste se saláty trochu experimentovat a pusťte svou fantazii na špacír. Nemusíte jíst stále dokola jen klasický „šopák“, anebo saláty s běžnou octovou zálivkou. Vyrobte si svěží a výživnou variantu á la Itálie. Zeleninu obohaťte těstovinami a navoňte čerstvými bylinkami. A protože vám postačí pár rajčat, okurka, cibule a papriky, využijte čerstvých zásob ze zahrádky.
Pokrm, který v létě osvěží
K teplému počasí se hodí vždy lehká jídla a salát z těstovin je právě jedním z nich. Nezatíží váš trávicí systém, ale zároveň tělu dodá potřebné tekutiny, vitamíny a výživné látky. Velkou výhodou je také jeho rychlá příprava a téměř neutratíte ani korunu. Studený těstovinový salát se hodí nejen k obědu nebo večeři, ale může jít i o perfektní svačinku do krabičky na jakýkoliv výlet.
Studený těstovinový salát se hodí nejen k obědu i večeři, ale může jít i o perfektní svačinku do krabičky na jakýkoliv výlet.
Rychlý těstovinový salát
Pojďte si užít léto trochu po italsku, zaběhněte na zahrádku pro trochu bazalky, majoránky a pár kousků čerstvé zeleniny. Čeká vás koncert pro vaše chuťové buňky.
Potřebné ingredience
Na dochucení:
- sůl
- bazalka
- majoránka
- mletý černý pepř
Na salát:
- 1 ks cibule
- 4 ks rajčat
- 2 ks červené papriky
- 2 ks žluté nebo oranžové papriky
- 2 ks zelené papriky
- 1 ks salátové okurky
- 200 ml majonézy (nebo jogurtu)
- 280 g těstovin
Nejprve si uvařte těstoviny v osolené vodě s kapkou olivového oleje, aby vám po uvaření stihly vystydnout do salátu.
Jak na to
Nejprve si uvařte těstoviny v osolené vodě s kapkou olivového oleje, aby vám po uvaření stihly vystydnout do salátu. Mezitím si očistěte připravenou zeleninu a nakrájejte ji na malé kousky. Jakmile budou těstoviny studené smíchejte se zeleninou a řádně směs promíchejte. Nakonec vmíchejte majonézu nebo jogurt a dochuťte kořením. A v žádném případě nešetřete bazalkou. Pak už stačí jen salát nechat 20 minut odstát v chladničce a můžete servírovat