Saláty a těstoviny

Vegetariánské lasagne se špenátem, rajčaty a žampiony podle Jessicy Koch

Vegetariánské lasagne se špenátem, rajčaty a žampiony podle Jessicy Koch

Jessica Koch žije se svým mužem, synem a dvěma psy v domě se zahradou blízko Heilbronnu. Doba, kterou kdysi prožila s Dannym, hrdinou částečně autobiografických románů, ji ovlivnila v mnoha směrech. Danny ji přivedl k vegetariánství, šetrnému zacházení s potravinami a k přemýšlení nad jejich původem. Více...

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Že už naplno propuklo jaro, je jasné nejen podle teplého počasí se sluníčkem, ale třeba i podle zelených trsů medvědího česneku. Kde ho sbírat, když nechcete kupovaný, a jak si s ním v kuchyni poradit? Více...

Boloňské špagety? Domácí chutnají nejlépe

Boloňské špagety? Domácí chutnají nejlépe

Za svou krásu prý vděčí Sophia Loren jedinému – špagetám. Pokud jde o špagety s boloňskou omáčkou, tedy masové ragú s tomatovým základem, každé sousto minimálně vyvolá úsměv na tváři. Kvůli pokladu italské kuchyně nechoďte do drahých restaurací, s naším receptem si získá pravidelné místo na vašem stole. Více...

Jak prodloužit vejcím z koledy trvanlivost? Zkuste pickled eggs

Jak prodloužit vejcím z koledy trvanlivost? Zkuste pickled eggs

Následky velikonoční koledy mívají zpravidla podobu hromady natvrdo vařených vajec, které je nutno dosti rychle zpracovat, protože už jsou uvařená různě dlouhou dobu a navíc pobývají různě dlouhou dobu v teple v koledníkově košíku. Existuje ale trik, jak trvanlivost vařených vajec prodloužit a tak rozložit nutnost konzumace hromad vajíčkových pomazánek a salátů na delší dobu. Více...

První plané byliny: salát z ptačince a popence s pikantní zálivkou

První plané byliny: salát z ptačince a popence s pikantní zálivkou

Vlastní salát ještě sklízet nemůžeme. Ale výtečné jsou i plané bylinky, časně zjara křehké, chutné a plné síly. I za mrazivého počátku jara ty nejotužilejší můžete začít sbírat a využívat v kuchyni. Více...

Ricotta není obyčejný sýr: cannelloni, gnocchi i nadýchaný koláč

Ricotta není obyčejný sýr: cannelloni, gnocchi i nadýchaný koláč

Pokud jste italský sýr připomínající tvaroh dodnes zatím míjeli bez povšimnutí, udělejte změnu – s pár kelímky vykouzlíte výborný oběd, lehkou večeři i nadýchaný dezert. Více...

Papriky nejsou jen lečo: Pečené v salátu, pálivá omáčka i ragú

Papriky nejsou jen lečo: Pečené v salátu, pálivá omáčka i ragú

Paprika vládne české zelenině – různá leča, nakládané nebo plněné patří k nejoblíbenějším úpravám. Na konci zimy si ale dopřejte odlehčení. Papriky pečte, dejte do salátu, zkuste ragú nebo vynikající pálivou omáčku k masu. Více...

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Co s růžičkovou kapustou? Chutná je pečená, gratinovaná i v salátu

Tučný masopust za námi a ještě kousek úporné zimy před námi. Jak se naladit na odlehčenou notu, mít přísun tolik potřebných vitaminů a ještě si pochutnat? Doneste si domů růžičkovou kapustu a pusťte se do některého z našich snadných receptů. Více...

Zdravé vánoční recepty: Zkuste bramborový salát s avokádem

Zdravé vánoční recepty: Zkuste bramborový salát s avokádem

Připravili jsme si pro vás pět zdánlivě tradičních receptů, které však prošly důmyslnou proměnou. Vaše váha po nich nevystřelí raketově nahoru a ještě se můžete pochlubit, že jste přes svátky hodovali zdravě. A co překvapí nejvíc? Všechny chutnají skvěle. Více...

Triky pro přípravu štědrovečerní večeře

Triky pro přípravu štědrovečerní večeře

Sváteční čas Vánoc se nezadržitelně blíží, což značí kromě těšení se na odpočinek v okruhu blízkých a překvapení v podobě dárků i přípravu slavnostní večeře. Abyste se nenechali rozhodit z klidného rytmu, ulehčili si práci v kuchyni a podávali ten nejlepší salát s rybou, držte se následujících tipů. Více...

5 kuchyňských triků, které fungují a nevíme proč

5 kuchyňských triků, které fungují a nevíme proč

Babských rad pro vaření a úklid znáte spousty. Zamysleli jste se někdy nad tím, proč a jak vlastně fungují? Vybrali jsme některé z nich a společně poodhalíme jejich tajemství. Více...

Po stopách řeckého kulinářství: 4 snadné recepty, které musíte zkusit

Po stopách řeckého kulinářství: 4 snadné recepty, které musíte zkusit

Olivový olej a černé olivy z peloponéského města Kalamata. To jsou věci, které charakterizují řeckou kuchyni jako máloco jiného. Zkuste s námi několik receptů, které zvládne každý a s přípravou většiny z nich vám mohou pomoci i děti... Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS