Saláty a těstoviny

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Frittata? Levná a skvělá snídaně, oběd i večeře

Náročný den před vámi? Snídaně pro rodinu nebo přátele? Blesková večeře nebo oběd z mála surovin? Frittata je odpověď, jakou hledáte. Nadýchaná vajíčka, do kterých vmícháte snadno, na co zrovna máte chuť nebo co najdete doma, se liší od klasické omelety tím, že se pomalu pečou. Frittata je proto perfektní, pokud nemáte moc chuť vařit, ale přesto potřebujete vydatné jídlo pro více lidí. Více...

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Připravte si hody z dýně: polévka, rizoto i lívance

Vaření z dýně nemusí být náročné a bez chuti. Lívance se sirupem, krémové risotto s parmazánem, polévka s kari a kokosem, dýňová polenta se šalvějí… Hlavní plodina podzimu nabízí celou řadu možností – přitom na většinu vám bude stačit připravit bleskové pyré a máte jasno, co bude k obědu nebo večeři celý týden. Více...

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Vaříme na čundru: houbová sváča, těstoviny s tuňákem, trampova jatýrka

Prázdniny končí, ale vařit v divočině či venku na zahradě můžeme kdykoli, zvlášť pokud se vydaří počasí babího léta. I tentokrát jsou připraveny recepty na jídla levná, rychlá a především ze surovin, které se dobře přepravují a ideálně vydrží i teplotní výkyvy počasí. Více...

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Soutěž Receptáře a Zahrady Čech: o nejlepší prvorepublikový recept

Máte recepty, které pocházejí z prvorepublikového období Československa? Recepty, které si předáváte z generace na generaci?  A umíte podle nich jídlo uvařit? Pak je soutěž o Nejlepší prvorepublikový recept ideální příležitostí k jeho představení. Uzávěrku jsme prodloužili do 5. září. Více...

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?
Nápoje
18. 8. 2018

Potraviny do letních veder: Co skutečně ochladí?

Léto ještě nekončí a horkých dnů máme před sebou více než dost. Přestože většina lidí se snaží osvěžit zmrzlinou nebo ledovým pitím, jídla a nápoje, která skutečně ochladí vypadají jinak. Co si dát, aby nám ve vedrech bylo lépe? Více...

Fit přílohy ke grilování

Fit přílohy ke grilování

Horké letní večery jsou jako stvořené pro grilování i třeba ve všední den. Abyste si ale trochu odlehčili, zkuste vyměnit majonézu a jiné omáčky za zdravější přílohy, díky kterým se i příjemně zchladíte. A možná se rozhodnete, že vám chutnají i jen tak jako malý oběd nebo večeře. Více...

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě
Maso a přílohy
28. 7. 2018

Ceviche: Objevte kouzlo ryby v limetkové šťávě

Smažení nebo grilování rybám samozřejmě sluší. Během horkých dní je ale zkuste vyměnit za důmyslnou a jednoduchou techniku původem z Jižní Ameriky. Rybí specialitě, která zastane jak předkrm, tak lehkou večeři, přijdete na chuť po prvních pár soustech. Více...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Dokonalé salátové dresinky: citronový, cibulový, hořčičný, medový...

Pro chuť salátu je rozhodující dresink čili zálivka. Nabízíme recepty na tradiční i méně známé. Kvalitní olej a ocet je klasika, využít však můžete i med, hořčici, cibuli, jogurt, bylinky, chilli… Více...

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf
Maso a přílohy
20. 7. 2018

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pokud se počítáte mezi milovníky rýže, pak by vám neměly uniknout dvě vynikající speciality, které jsou jako stvořené pro léto. Nejde přitom o nic složitého, natož nákladného, rýži totiž nemusíte složitě ochucovat, o to se postará zelenina a kvalitní vývar. Podle toho, jaké přidáte koření, získáte buď paellu, nebo pilaf. Více...

Letní bramborové saláty podle sousedů: bez majonézy a s čerstvou zeleninou

Letní bramborové saláty podle sousedů: bez majonézy a s čerstvou zeleninou

Bramborový salát v českém pojetí je poněkud vzdálený salátům ve zbytku Evropy. To, čemu říkáme bramborový salát u nás objevíte spíše pod názvem „salade russe“ – ruský salát. Více...

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Rádi byste z těchto letních plodů v kuchyni vykouzlili něco originálnějšího než koláč nebo marmeládu? Vyzkoušejte božský francouzský toast s broskvemi ke snídani, jako předkrm si užijete grilované broskve s kozím sýrem a skvělou lehkou letní večeří představuje salát s broskvemi a mandlemi. Více...

Pikniková inspirace: Čočkový salát a další dobroty

Pikniková inspirace: Čočkový salát a další dobroty

Piknik, jaký popisuje Gerald Durrell v povídkové sbírce Piknik a jiné pohromy, musel opravdu stát za to. Ten náš bude trochu skromnější. Všechny suroviny, které jsem použila, se dají sehnat v běžné malé samoobsluze. I tak ale výsledek potěší a klasickému pikniku v trávě nic nestojí v cestě. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS