Saláty a těstoviny

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf
Maso a přílohy
20. 7. 2018

Pestré speciality z rýže: španělská paella a blízkovýchodní pilaf

Pokud se počítáte mezi milovníky rýže, pak by vám neměly uniknout dvě vynikající speciality, které jsou jako stvořené pro léto. Nejde přitom o nic složitého, natož nákladného, rýži totiž nemusíte složitě ochucovat, o to se postará zelenina a kvalitní vývar. Podle toho, jaké přidáte koření, získáte buď paellu, nebo pilaf. Více...

Letní bramborové saláty podle sousedů: bez majonézy a s čerstvou zeleninou

Letní bramborové saláty podle sousedů: bez majonézy a s čerstvou zeleninou

Bramborový salát v českém pojetí je poněkud vzdálený salátům ve zbytku Evropy. To, čemu říkáme bramborový salát u nás objevíte spíše pod názvem „salade russe“ – ruský salát. Více...

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Lahodné broskve ve 3 rolích: zpestří snídaně, předkrm i večeře

Rádi byste z těchto letních plodů v kuchyni vykouzlili něco originálnějšího než koláč nebo marmeládu? Vyzkoušejte božský francouzský toast s broskvemi ke snídani, jako předkrm si užijete grilované broskve s kozím sýrem a skvělou lehkou letní večeří představuje salát s broskvemi a mandlemi. Více...

Pikniková inspirace: Čočkový salát a další dobroty

Pikniková inspirace: Čočkový salát a další dobroty

Piknik, jaký popisuje Gerald Durrell v povídkové sbírce Piknik a jiné pohromy, musel opravdu stát za to. Ten náš bude trochu skromnější. Všechny suroviny, které jsem použila, se dají sehnat v běžné malé samoobsluze. I tak ale výsledek potěší a klasickému pikniku v trávě nic nestojí v cestě. Více...

Speciality korejské kuchyně: Nudle nängmjon a kimchi

Speciality korejské kuchyně: Nudle nängmjon a kimchi

Chladivá polévka na léto není jen rajčatové gazpacho. Až z Koreje pochází tradiční studené jídlo, které je někde na půli cesty mezi hlavním jídlem a vydatnou polévkou. Připravte si ji do zásoby na dlouhá horká odpoledne a nezapomeňte na nakládané pikantní zelí. Více...

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?
Zavařování
25. 6. 2018

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?

Při přípravě pestrých pokrmů by ve vaší kuchyni nemělo chybět několik druhů octa. Každý má jinou chuť, a proto se hodí i do jiných receptů. Jak se v octech vyznat a použít je tak, aby jídlo doladily co nejlépe? Více...

Osvěžující saláty z melounu

Osvěžující saláty z melounu

Léto již oficiálně propuklo, proto chce málokdo trávit zpocený v kuchyni hodiny nad horkými jídly. Zcela mimo obyčejné fádní saláty stojí ty s chladivým melounem, který nejenže skvěle chutná, ale dodá vašemu organismu potřebnou hydrataci. Více...

Co s quinoou? 3 lehké večeře nebo obědy do krabičky

Co s quinoou? 3 lehké večeře nebo obědy do krabičky

Merlík čislký, známý jako quinoa, se v posledních letech dostal mezi suroviny s téměř zázračnými účinky, označovanými jako superpotraviny. A ne náhodou: neobsahuje totiž lepek, je doslova nabitý energií a má minimum kalorií. Zařaďte ho na své letní menu podle některého z následujících receptů.
Více...

Lehké jarní saláty s hráškem a ředkvičkami

Lehké jarní saláty s hráškem a ředkvičkami

Jaro v plném proudu a léto za dveřmi nabízí krásnou čerstvou zeleninu, díky které si odlehčíte nejen žaludek, ale můžete se snadněji zbavit přebytečných zimních kil. Saláty ale už dávno nemusí být prostá trojkombinace rajče okurka, paprika. Nechte se přesvědčit následujícími recepty, prospějete svému zdraví a navíc si pochutnáte. Více...

Lahodný mladý špenát: do salátu, omáčky i k zapékání

Lahodný mladý špenát: do salátu, omáčky i k zapékání

Špenát už dávno neznamená nevzhlednou směs podávanou ve školních jídelnách. Nenechte si ujít počátek jeho sezony, kdy je nejjemnější a nejchutnější. S našimi recepty máte postaráno o tři parádní večeře. Více...

Vegetariánské lasagne se špenátem, rajčaty a žampiony podle Jessicy Koch

Vegetariánské lasagne se špenátem, rajčaty a žampiony podle Jessicy Koch

Jessica Koch žije se svým mužem, synem a dvěma psy v domě se zahradou blízko Heilbronnu. Doba, kterou kdysi prožila s Dannym, hrdinou částečně autobiografických románů, ji ovlivnila v mnoha směrech. Danny ji přivedl k vegetariánství, šetrnému zacházení s potravinami a k přemýšlení nad jejich původem. Více...

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Medvědí česnek lahodí oku i jazyku: pesto a polévka

Že už naplno propuklo jaro, je jasné nejen podle teplého počasí se sluníčkem, ale třeba i podle zelených trsů medvědího česneku. Kde ho sbírat, když nechcete kupovaný, a jak si s ním v kuchyni poradit? Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS