Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem
14. 5. 2016

Grepový salát s naťovou cibulkou, polníčkem a kuřecím masem

Maso pečené s rozmarýnem a česnekem, ledový salát s polníčkem, jablko a také naťové cibulky, chilli omáčka, pepř i sůl ochutí pokrm sladce, slaně a pikantně. Recept na výborné salátové jídlo přišel z Hradce Králové.

  • 250 g kuřecích prsou
  • 2 stroužky česneku
  • větvička rozmarýnu
  • sůl a pepř
  • 2 velké grepy
  • 1 sladké zelené jablko
  • 1/2 menšího ledového salátu
  • větší hrst polníčku
  • 2 naťové cibulky
  • 2 lžíce sladké chilli omáčky
  • drcený barevný pepř

grepový salát s kuřecím masem

Maso potřeme česnekem utřeným se solí, posypeme drceným rozmarýnem a pepřem, zabalíme do alobalu, upečeme v předehřáté troubě a necháme je vychladnout.

Grepy oloupeme, nad miskou ostrým nožem vykrájíme jednotlivé měsíčky, přidáme k nim na plátky nakrájené jablko, omytý a natrhaný ledový salát a polníček, maso natrhané po vláknech a nakrájené cibulky i s natí. Vše osolíme, opepříme a zalijeme chilli omáčkou.

Drahomíra Sedláčková

Foto Jiří Poláček 

Pro Receptář.

Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: dvaplustři = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »
PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS