Pamatujete na tu dobu, kdy jste jako malé dítě stáli vedle babičky v kuchyni, zatímco ona tvořila kulinární zázraky? Cítili jste tu vůni, když otevřela ledové kaštany a vy jste se těšili, až z košíčků vyloupnete lahodnou čokoládu?
Na tomto receptu je dokonalá ta rychlost a jednoduchost. Vše stačí rozpustit ve vodní lázni, nalít do košíčků a nechat ztuhnout.
Jak na šohajky, slovensky šuhajdy podle YouTube TV Varecha?
Recept
Na jednu dávku budete potřebovat:
· 200 g ledových kaštanů
· 80 g ztuženého rostlinného tuku
· 1 lžíci moučkového cukru
· 1 lžíci neslazeného kakaového prášku
Na náplň:
· 120 g mletých vlašských ořechů
· 120 g moučkového cukru
· 60 g ztuženého rostlinného tuku
· 50 ml rumu, případně pár kapek rumového aroma bez obsahu lihu
Postup
Příprava Náplně:
· Rozpusťte ztužený rostlinný tuk v hrnci na mírném ohni.
· Smíchejte ho s rumem, cukrem a mletými ořechy.
· Důkladně promíchejte a nechte směs zhoustnout a získat konzistenci. Odstavte od tepla a nechte vychladnout.
· Z náplně vytvořte malé kuličky a umístěte je na pár minut do ledničky.
Příprava Těsta:
· Rozpusťte ledové kaštany, tuk, kakaový prášek a moučkový cukr ve vodní lázni.
· Nalijte malé množství rozpuštěné čokoládové směsi do papírových košíčků.
Skládání Šohajek:
· Položte ořechovou kuličku na čokoládu a znovu zalijte čokoládou.
· Dozdobte podle fantazie, například oříškem, lentilkou, mandlí nebo cukrovou sněhovou vločkou.
Ztuhnutí:
· Vložte Šohajky do ledničky nebo na chladné místo a nechte je důkladně ztuhnout.
· Dobrou chuť!
Zdroj: lifee.cz, toprecepty.cz