Pamatujete na tu dobu, kdy jste jako malé dítě stáli vedle babičky v kuchyni, zatímco ona tvořila kulinární zázraky? Cítili jste tu vůni, když otevřela ledové kaštany a vy jste se těšili, až z košíčků vyloupnete lahodnou čokoládu?

Na tomto receptu je dokonalá ta rychlost a jednoduchost. Vše stačí rozpustit ve vodní lázni, nalít do košíčků a nechat ztuhnout.

Jak na šohajky, slovensky šuhajdy podle YouTube TV Varecha?

Zdroj: Youtube

Recept

Na jednu dávku budete potřebovat:

·       200 g ledových kaštanů
·       80 g ztuženého rostlinného tuku
·       1 lžíci moučkového cukru
·       1 lžíci neslazeného kakaového prášku

Na náplň:

·       120 g mletých vlašských ořechů
·       120 g moučkového cukru
·       60 g ztuženého rostlinného tuku
·       50 ml rumu, případně pár kapek rumového aroma bez obsahu lihu

Postup

Příprava Náplně:

·       Rozpusťte ztužený rostlinný tuk v hrnci na mírném ohni.
·       Smíchejte ho s rumem, cukrem a mletými ořechy.
·       Důkladně promíchejte a nechte směs zhoustnout a získat konzistenci. Odstavte od tepla a nechte vychladnout.
·       Z náplně vytvořte malé kuličky a umístěte je na pár minut do ledničky.

Příprava Těsta:

·       Rozpusťte ledové kaštany, tuk, kakaový prášek a moučkový cukr ve vodní lázni.
·       Nalijte malé množství rozpuštěné čokoládové směsi do papírových košíčků.

Skládání Šohajek:

·       Položte ořechovou kuličku na čokoládu a znovu zalijte čokoládou.
·       Dozdobte podle fantazie, například oříškem, lentilkou, mandlí nebo cukrovou sněhovou vločkou.

Ztuhnutí:

·       Vložte Šohajky do ledničky nebo na chladné místo a nechte je důkladně ztuhnout.
·       Dobrou chuť!

Související články

Zdroj: lifee.cz, toprecepty.cz