Zapomeňte na misky s moukou či strouhankou, odhoďte vidličky, kuchyňské pinzety a další „udělátka“ a pouze se poohlédněte po dostatečně velkém mikrotenovém sáčku, respektive dvou nebo třech.

Dokonalé obalení květáku komplikuje jeho velmi nerovný povrch a ani obalování drobných žampionů nebývá snadné. Při obalování v misce se nejprve snažíme dostat mouku do všech záhybů, načež následují manévry, kterými se přebytečnou mouku snažíme odstranit. Jak ukazuje následující video, důkladné obalení květáku v mouce vyžaduje množství zručnosti a trpělivosti:

Zdroj: Youtube

Pomoci si můžeme velmi snadno právě sáčkem (samozřejmě určeným na potraviny). Prostě do něj nasypeme mouku určenou na obalování, pak přidáme část potravin určených k obalování. Otvor uzavřeme rukou a vše opatrně protřepeme. Mouka se bleskurychle dostane i do špatně dostupných míst.

Opatrně obalované kousky vyjmeme z mouky a vložíme do rozšlehaných vajec. Záleží jen na nás, zda i na tento krok použijeme sáček, někdo dává přednost misce. Na závěrečné obalení ve strouhance se však sáček jednoznačně osvědčil. Časová úspora je opravdu výrazná.