Z rajčat nemusíte dělat jen tradiční česká jídla, která už jsou ohraná. Pojďte se vydat na cestu mexických chutí a překvapte doma mexickou polévkou Sopa de Fide. S oblibou se vaří i ve španělské kuchyni a specifická je úpravou použitých nudlí.

Navíc při její přípravě skvěle využijete zralá rajčata, která vám plodí na zahradě. Pojďte si pochutnat na doslova kulinářském skvostu, který vás zaručeně zahřeje nejen na těle, ale i na duši.

Jak připravit Sopa De Fideo krok za krokem? Podívejte se na toto zajímavé YouTube video na kanálu Thai Caliente:

Zdroj: Youtube

Potřebné ingredience

K přípravě této polévky budete potřebovat oloupaná rajčata, extra panenský olivový olej, sůl, najemno pokrájenou 1 velkou cibuli a 4 jemně posekané stroužky česneku. Dále pak 1/2 lžičky mletého koriandru a stejné množství drceného kmínu. Využijete i vývar, nejlépe kuřecí a na dochucení v talíři rozdrobený měkký sýr freska queso, lístky čerstvého koriandru a plátky limetky.

Tajemství chuti tkví v přípravě nudlí

Důležitým krokem ke správné přípravě polévky Sopa De Fideo je opékání nudlí do světle zlatavé barvy. V mexické kultuře je běžné používat tenké kousky fideo nudlí podobné zlomeným nudlím. Osmažte je nejlépe na olivovém oleji s trochou soli, budou mít zajímavou příchuť. Oproti běžně vařeným nudlím budou mít mnohem výraznější chuť. Až budou hotové, vložte je do cedníku a nechte vykapat přebytečný olej.

Polévka Sopa De Fideo

V mixéru rozmixujte cibuli, česnek a rajčata na naprosto hladkou směs, která je lehce „našlehaná“ a má světle růžovou barvu. Přendejte ji do hrnce a cca 10 minut prohřívejte na středním stupni plotýnky, aby změkly použitá cibule i česnek. Průběžně míchejte, aby se směs nepřipálila. Pak vmíchejte koriandr, kmín a dosolte, případně i opepřete dle chuti.

Dodejte vývar a nudle

V této fázi přilijte do rajčatové směsi vývar. Pokud jej nemáte, lze využít i bujónové kostky a vodu. Přidejte i připravené nudle, přiveďte polévku k varu a na středním stupni plotýnky nechte vařit po dobu 15 až 20 minut.

Můžete servírovat

Polévku nalijte do misek či hlubokých talířů, přidejte kopeček sýra queso freska, hrstku čerstvě posekaného koriandru s 1 až 2 plátky limetky.

Související články

Zdroje: www.delish.com, www.wikipedia.org, www.masterclass.com