Al Capone byl slavný mafián, který miloval těstoviny. Nejraději měl špagety s vlašskými ořechy, které podle něj dokonce dostaly jméno. Díky tomuto zločinci si nyní můžete připravit těstoviny s názvem Mafiánské špagety podle Ala Caponeho.

Al Capone se narodil v Brooklynu italským emigrantům, není tedy divu, že měl v oblibě pastu. Italské kořeny prostě nezapřel. Matka pracovala jako švadlena a otec se živil jako holič. Caponovi měli devět dětí.

Al Capone měl šest bratrů a dvě sestry

Konkrétně měl šest bratrů a dvě sestry. Ralph a Frank mu pomáhali s kriminální činností. Ostatní sourozenci si nechali změnit jména, aby je nikdo s proslulou mafiánskou skupinou nespojoval. Jeden z jeho bratrů, Vincenzo, se dokonce stal federálním agentem.

Al byl ve čtrnácti letech vyloučen ze školy za to, že zbil učitelku, tak se začal toulat ulicemi a provádět neplechu. Chytil se špatných kamarádů a do školy se už nevrátil. Mafiánům pár tříd základní školy stačilo, maturitu či titul po něm nechtěli.

Poté, co se stal šéfem organizace, proslul jako chladnokrevný a zlý zabiják. Rád si hrál s noži, dobře střílel a s údery pěstmi také nešetřil. Podplácel úředníky, policisty, a dokonce i soudce.

Ve volném čase velmi rád vařil

Ve volném čase Al Capone velmi rád vařil. Byl to jeho nejoblíbenější koníček. Vařit špagety učil například i svou neteř. Recepty si však pečlivě schovával. Především pak recept na geniální omáčku na špagety, který se dostal na veřejnost po přepadení jeho skladů, kde ukrýval alkohol. Al byl nakonec zatčen za daňové úniky a uvězněn v Alcatrazu, kde se stal pouhým číslem a ztratil veškerý kontakt s vnějším světem.

Těstoviny podle Ala Caponeho se následně staly velmi oblíbené a pod názvem Mafiánské špagety Al Caponeho je dodnes zná celý svět. Nyní si je můžete s námi uvařit i vy. Nezapomeňte si k nim dát jako správný Ital také skleničku lahodného vína!

Mafiánské špagety

Suroviny:

500 g špaget

2 lžičky soli

1 lžíce rostlinného oleje

2 stroužky nakrájeného česneku

hrnek lístků petrželky

¾ hrnku vlašských ořechů

¾ hrnku strouhaného parmezánu

2 hrnky olivového oleje

sůl

pepř – nejlépe čerstvě namletý

nakrájené rajče na ozdobu

Postup:

Ve velkém hrnci přiveďte dostatečný objem vody k varu. Jak jistě víte, špagety se musejí vařit ve velkém množství vody, aby se v hrnci k sobě nelepily. Samozřejmě záleží i na kvalitě špaget, vybrat si můžete ze širokého spektra, jak kvalitních, tak nekvalitních. Nedoporučujeme kupovat tu nejlevnější variantu. Na půl kilogramu špaget nejlépe naplňte hrnec 2 litry vody, přidejte sůl a rostlinný olej.

Do vroucí vody přidejte pomalu špagety a uvařte podle návodu na obalu.

Vlašské ořechy, česnek a petržel rozmixujte a do této směsi vlijte dva hrnky olivového oleje. Osolte, opepřete a vmíchejte čtvrt hrnečku parmezánu.

Na talíř naservírujte scezené špagety a navrch nalijte připravené pesto. Posypte ještě trochou parmezánu, rozkrájenou petrželkou a kousky rajčat.

Na to, jak připravit špagety podle Ala Caponeho, se podívejte ve videu:

Zdroj: Youtube

Zdroj: www.epochaplus.cz, www.pmq.com, www.recepty.cz