obrázek z archivu ireceptar.cz

Srdíčka z párků, vajec a šunky

Ovesné vločky s bílým jogurtem a vlákninou to nejsou, to je svatá pravda. Ale kdo sem tam neodolá a začne den hemenexem, nebo dokonce párkem s hořčicí, bude okouzlen. Vyzkoušejte si, co dokáže srdeční úprava uzeniny.

Potřebujeme

  • jemný párek (s delšími nožičkami)
  • plátek šunky
  • asi 2 vejce
  • sterilovanou zeleninu
  • tvrdý sýr
  • mletou papriku, sůl

Jak na to 

Každou nožičku párku podélně nařízneme tak, aby konec párku zůstal vcelku.

Volné konce párku ohneme proti sobě a spojíme párátkem tak, aby vzniklo srdíčko. 

To položíme na vymaštěný pekáč, vložíme do něj plátek šunky, který posypeme sterilovanou zeleninou, navrch rozklepneme vejce, osolíme opaprikujeme a posypeme strouhaným sýrem.

Srdíčko zapečeme asi 10 minut a podáváme s pečivem.

Valentýnské párečkyValentýnské párečkyAutor: Archiv ireceptar.cz

Pro Receptář Eva Strnadová, Odolena Voda