Langoše jsou oblíbenou a velmi rychlou pochoutkou na veřejných akcích a trzích a pocházejí z Maďarska. Moderní recepty pracují s kynutým těstem, ovšem původně se langoše připravovaly z těsta chlebového.
Nicméně, my tu pro vás máme alternativní způsob k tradičním langošům, díky němuž si můžete udělat ty pravé studentské! Není na nich nic těžkého a všichni si zaručeně pochutnají.
Připravit si můžete rovněž pravé langoše podle jednoduchého video receptu na YouTube, na kanálu Toprecepty:
Místo těsta pouhé housky
Máte hlad a potřebujete rychle připravit večeři? Pusťte se do studentských langošů, které budete mít do 5 minut hotové! Nemusíte se bát jakékoliv práce s těstem, jelikož ho skvěle nahradí starší housky. Ty stačí podélně rozříznout a obě půlky pak namočit v rozšlehaném vajíčku se špetkou soli.
Rychlé smažení langošů
Jakmile budete mít housky připravené, nalijte do hlubší pánve tolik oleje, aby se langoše nedotýkaly dna, a dejte ho rozpálit. Ideálně rozehřátý olej pak poznáte tak, že po vhození kousku housky do pánve začne syčet. V té chvíli opatrně vložte i celé housky, které smažte z obou stran dozlatova. Dejte si pozor, abyste langoše nespálili, jelikož samotné smažení trvá zhruba kolem 2 minut.
S přebytečným tukem pryč
Rychlé smažení není jen o časové úspoře, ale hlavně o minimálním nasátí tuku do langošů. Pokud byste housky smažili při nižší teplotě, museli byste je v oleji nechat déle, a tím by byly i více nasáklé. Po vyndání z pánve je důležité dát langoše také na ubrousky, aby se olej z povrchu do nich vsákl. Jedině tak budete mít dokonale křupavé langoše, aniž by z nich kapal tuk.
Česnek na langoších nesmí chybět
Usmažené studentské langoše můžete podávat na různé způsoby. Mezi nejoblíbenější se však řadí kombinace kečupu, česneku a strouhaného sýra. Housky můžete buď očesnekovat jako topinky, nebo si v hrníčku smíchejte prolisovaný česnek s trochou vodou. Pomocí mašlovačky pak česnekovou směsí potřete langoše, namažte kečup a na závěr vše posypte sýrem.
Rozdílné chutě maďarské pizzy
Možná už jste někdy slyšeli, že se langošům přezdívá maďarská pizza. Je to právě z toho důvodu, že si na ně můžete dát všechno možné dle vaší chuti. Kromě slaného pokrmu z nich lze udělat i sladký, a to za pomoci marmelády.
Hotové langoše ovšem podávejte nejlépe ihned, dokud jsou krásně teplé a křupavé, aby si na nich mohl každý pochutnat v jejich nejlepší podobě.
Zdroje: recepty.cz, toprecepty.cz, jidloaradost.ambi.cz