Zdroje: www.toprecepty.cz, www.youtube.com

Fantastické cukroví á la Tiramisu

Milujete tiramisu? Připravte si nepečené tiramisu kuličky, které se výborně hodí i na vánoční stůl. Jak na to? Příprava není náročná, ale neobejde se bez mascarpone či cukrářských piškotů typických právě pro přípravu tradičního italského dezertu.

Jak na tiramisu kuličky?

Máloco je tak jednoduché jako nepečené kuličky. Tyto druhy cukroví často obsahují jen spoustu dobrot smíchaných dohromady a stejně tak je to i v případě kuliček à la tiramisu.

Podívejte se, jak si s přípravou poradily autorky YouTube kanálu „Dvě v troubě“. Je to rychlovka. Kuličky budete mít za pár minut hotové.

Zdroj: Youtube

Rychlé a vynikající nepečené kuličky

Přichystejte si misku a stěrku. Jednu čajovou lžičku instantní kávy rozmíchejte v 30 ml horké vody a nechejte vychladnout. Mezitím si v misce rozmíchejte 250 g mascarpone společně s 50 g moučkového cukru. Když je směs hladká a cukr dobře rozpuštěný, přidejte také půl lžičky vanilkového extraktu i vychladlou kávu.

V sekáčku dobře podrťte 140 g cukrářských piškot nebo je nastrouhejte. Přimíchejte drobečky piškotů do směsi, vypracujte pěknou konzistentní směs a nechejte ji ztuhnout v lednici, aby se vám později s těstem dobře pracovalo.

Z vychlazené směsi vytvarujte kuličky a obalte je v kakaovém prášku. A to je všechno! Jako všechno cukroví i tyto kuličky chutnají lépe uleželé alespoň do druhého dne.

Související články