Kromě toho, že možná zápolíte s časem, nevíte, čím byste doma občerstvili jídelní menu? Vsaďte na osvědčené recepty zkušených! Pusťte se tentokrát do receptu znalého šéfkuchaře a autora mnoha kuchařek Zdeňka Pohlreicha. Jeho tortillu z vepřové panenky budete mít hotovou během chvilky a chutná naprosto báječně!
Chcete znát skvělý způsob, jak zabalit tortillu? Podívejte se na toto YouTube video na kanálu Helena Šulcová:
Tortilla z vepřové panenky
Šéfkuchař Pohlreich si k přípravě tohoto pokrmu vybral kvalitní maso, a to vepřovou panenku. Je křehká, šťavnatá, rychle hotová, a proto se vyplatí si za ni u řezníka něco málo připlatit. Je doplněná zeleninou a zakysanou smetanou a zapečená s čedarem. A perfektně se k tomuto pokrmu hodí na zapití kvalitní pivo.
Recept
Nejprve vepřovou panenku řádně osolte a opepřete a potom ji vložte na rozpálený gril. V průběhu opékání ji můžete ještě rozříznout, otevřít a dát znovu na gril, aby byla rychleji hotová. Před dopečením panenku pokapejte olivovým olejem. Nakonec maso pokrájejte na kousky a přidejte ho k zelenině.
Orestujte zeleninu
Mezitím, než se ze všech stran maso opeče, připravte si teplou zeleninu. Na pánvi si rozehřejte 2 polévkové lžíce oleje a nejprve na něm orestujte 1 červenou a 1 bílou cibuli, které jste předtím pokrájeli na tenké proužky. Následně přidejte 1 žlutou a 1 červenou papriku pokrájené na větší kusy, a to společně s 1 svazkem jarní cibulky.
Dochuťte solí, pepřem a sušeným medvědím česnekem. Pokud patříte k vyznavačům pikantní chuti, dodejte i 1 nasekanou chilli papričku. Jakmile zelenina lehce změkne a bude trochu opečená, vmíchejte i 1 zakysanou smetanu a čerstvě nasekaný koriandr.
Jak na tortilly
Aby se vám s tortillami lépe pracovalo, dejte každou změknout na gril, posléze je naplňte teplou směsí a pečlivě zabalte. Až je budete mít všechny hotové, položte na každou z nich plátky čedaru a dejte je ještě na chvíli na gril.
Zdroje: www.idnes.cz, www.zeny.iprima.cz