Třepaný dort podle tety Helenky můžete dozdobit šlehačkou a ovocem, ale třeba i čokoládovou polevou.
Zdroj: Shutterstock

Třepaná buchta s domácím kompotem podle tety Helenky: Blesková a fantastická

Nejste žádná zkušená cukrářka ani pekařka, ale máte chuť na svěží, snadný, lehký ovocný koláč, který budete mít připravený raz dva? Pak vyzkoušejte třepanou buchtu s ovocem, kterou zvládne i úplný začátečník, a u nás si na ní pochutnává vždy celá rodina jen tak, ale i třeba na narozeninových oslavách.

Připravte si snadný dezert, který můžete chystat třeba i společně s dětmi, až tak je totiž snadný. Budete však překvapeni, nakolik je výsledek chuťově vynikající a na pohled krásný. Uvidíte, že se tento dort nebudete stydět servírovat ani na rodinné oslavě. 

Samozřejmě si ho také můžete klidně připravit každou neděli ke kávě. Nezabere vám to více než pár minut a úspěch sklidíte veliký. 

Raději vždy dvojitou dávku

Udělejte vždy raději dvojitou dávku krému, abyste se pak nedivili, že máte málo. Jako základ dortu použijte vysoký korpus z piškotového těsta, který zakoupíte téměř v každých potravinách. 

Náš tip
Pokud nechcete utrácet za piškotový korpus a dáváte přednost domácímu, můžete si jej jednoduše upéct z několika málo surovin podle návodu v našem článku zde:

Na krém si připravte 2 mandarinkové (nebo jiné, klidně domácí) menší kompoty o objemu cca 300 ml, 2 kelímky šlehačky (ideálně 33% tuku, objem 250 ml) a 2 vanilkové pudinky bez vaření (Créme Olé funguje spolehlivě).

Korpus dortu rozřízněte a natřete krémem Korpus dortu rozřízněte a natřete krémem. Zdroj: Shutterstock

Do nádoby s víkem, ideálně plastové s pevným zavíráním, nalijte ovocné kompoty i se šťávou a šlehačku. Pak přidejte pudink, rychle nádobu uzavřete a třepejte intenzivně tak dlouho, dokud celá směs nezhoustne. Nikdy nemíchejte! Až se přestane ozývat „čvachtání", stačí už jen namazat připravený krém na rozříznutý korpus, uhladit a počkat, dokud se chutě nepropojí.

kompot ovoce Použít můžete kupovaný mandarinkový kompot, anebo jakýkoli jiný z vlastních zásob. Vždy však použijte kompot i se štávou a v odpovídajícím množství. Zdroj: Shutterstock

Ozdobte podle libosti ovocem či čokoládou

Dort ozdobte podle chuti šlehačkou, ovocem a třeba i čokoládovou polevou. Ideálně ho pak dejte vychladit do druhého dne do lednice, pak chutná nejlépe.

Uvidíte, že tento rychlý a vynikající zákusek budete mít hotový za 5 minut a předčí vaše očekávání.

Na videorecept se můžete podívat zde:

Zdroje: toprecepty.czrecepty.cz

Akční letáky