Než se všichni jedlíci v pyžamech vymotají z vyhřátých postelí, vy už můžete mít tuhle báječně snadnou a rychlou omeletu v troubě. Připravuje se buď na vyšším plechu nebo pekáčku, stejně však můžete použít i zapékací koláčovou misku. Nejlepší jsou však speciální ohnivzdorné pánvičky, které můžete strčit do trouby. Každý člen rodiny bude mít tu svou a může si přidat k omeletě, to co má rád. Dá se totiž podávat třeba s vanilkovou zmrzlinou, která osvěží v letním horkém ránu.

Pokapejte omeletu třeba rozehřátou čokoládou nebo přidejte lžičku lískooříškového krému. Svěží bude i se lžící zakysané smetany s kapkou medu nebo ji lehce poprašte moučkovým cukrem a posypte mandlovými lupínky… Fantazii se meze nekladou.


Třešňová omeleta z trouby

Suroviny:

  • 3 vejce
  • 2 lžíce třtinového cukru
  • 6 lžic rozpuštěného másla + na vymazání
  • 1 hrnek hladké mouky
  • špetka soli
  • hrnek mléka
  • lžička mandlového extraktu
  • 1,5 hrnku třešní

Postup:

  • Vejce vyšlehejte s cukrem do hladké pěny. Poté pomalu přilévejte rozpuštěné a vychladlé máslo a šlehejte dohladka.
  • K této směsi přidejte mouku, sůl a vařečkou vymíchejte dohladka.
  • Přidejte mléko, mandlový extrakt (nemusí být), dobře promíchejte a nalijte do formy vymazané máslem. Na těsto rozházejte vypeckované třešně.
  • Pečte v troubě vyhřáté na 180 °C asi 25 minut. Omeletu vyjměte z trouby, nechte asi 10 minut vychladnout a podávejte.

Související články

Zdroje: www.recepty.cz, food52.com, www.kucharkaprodceru.cz