Na tříbarevné buchtě nešetřete
I mezi recepty na tříbarevnou buchtu čili tvarohové řezy najdete drobné rozdíly, ale hlavní věcí je používat kvalitní ingredience, vše si správně odměřit a nešetřit. Co to znamená?
Mezi surovinamit najdete například kakao. I když je pravé kakao dražší a doma byste možná ve skříni našli granko nebo jiný nápoj s čokoládovou příchutí, pravé hořké kakao opravdu nic nenahradí.
Důležité je také čerstvé máslo. I to lze snadno nahradit tukem na pečení, ale výsledek jednoduše není stejný. Másla je potřeba jen troška, takže zbytečně nechytračte a připravte moučník jednoduše podel receptu.
Jednu z variant nabízí také tento příspěvek na YouTube kanálu Jiřiny Pečení. Podívejte se pod ruce zkušené kuchařce, která vám názorně ukáže, jak mohou tříbarevné čili tvarohové řezy také vypadat. Nejsou všechny recepty stejné. Vyberte si takový, který vás láká nejvíc!
Recept na tříbarevnou buchtu
Troubu předehřejte na 180 °C a přichystejte si tři náplně na jednotlivé vrstvy moučníku.
Kakaový korpus připravíte z 300 g polohrubé mouky, 100 g moučkového cukru, 25 g kakaa a půlky balení kypřicího prášku. Suché ingredience ve větší misce důkladně promíchejte metlou a pak přidejte 100 g změklého másla, celé vejce a zhruba 100 ml vody. Z těchto surovin pak vypracujte pevnější těsto, ze kterého bude korpus.
Můžete je tedy rozválet na placku a položit na pečicím papírem vyložený plech. Možností je také těsto prsty rozvrstvit a vtlačit na dno plechu, což se hodí nemáte-li váleček po ruce.
Do mísy může podobným způsobem připravit světlé vanilkové těsto, které bude o poznání řidší a to tak moc, že poteče. Na jeho přípravu spotřebujete 200 g polohrubé mouky, 200 g cukru, balíček vanilkového cukru a polovinu balení kypřicího prášku. Následovat budou 3 celá vejce, 200 ml oleje a 75 ml vody. Dobře vymíchané těsto postavte stranou a připravte z tvarohu prostřední vrstvu.
Tvarohový krém ze 750 g plnotučného tvarohu, 2 vajec, 100 g moučkového cukru a balíčku vanilkového cukru míchejte tak dlouho, dokud není tvarohový krém zcela hladký bez hrudek.
Jak se peče tříbarevná buchta
Na kakaový korpus rozetřete úhledně vrstvu tvarohového krému a na tu pak vylijte a rozetřete řídké světlé těsto. Pečte 45 minut a před nakrájením nechejte dobře vychladnout.
Taková buchta je sice samá chuť, ale po upečení na první pohled moc reprezentativní není. Vylepšete posední vrstvu přes sítko přesypaným kakaem, moučkovým cukrem nebo připravte z čokolády závěj hoblinek. Ty dodají moučníku ještě čokoládovější chuť, ale také ozdobí, a to každému dezertu sluší.
Zdroje: vareni.cz, toprecepty.cz