Vánoční svátky se neodmyslitelně pojí s vůní pečeného cukroví, která se line z vaší kuchyně a rozlévá se po celém bytě. Ale jak připravit to dokonalé, které se na první pokus povedou, budou skvěle chutnat, a navíc budou vypadat jako z cukrárny? Rady pro vás má profesionální cukrářka Mirka Van Gils Slavíková. Pojďme se tedy vrhnout do tajů vánočního pečení.

Recept na dokonalé Kakaové třené cukroví od Mirky van Gils Slavíkové na jejím YouTube kanále:

Zdroj: Youtube

Klíčem je kvalita surovin

Možná vás to překvapí, ale při přípravě vánočního cukroví hraje největší roli kvalita surovin. To zdůrazňuje i cukrářka Mirka Van Gils Slavíková. „Používejte vždy čerstvá vajíčka, pravé máslo a vysoce kvalitní mouku,“ radí. Kvalitní suroviny totiž výrazně ovlivní chuť a konzistenci vašeho cukroví.

Za vše může máslo a droždí

Dalším důležitým aspektem při přípravě těsta je použití másla a droždí. „Máslo a droždí jsou tajemství dokonalého těsta,“ tvrdí Slavíková. Pokud tedy chcete, aby bylo vaše cukroví měkké, nadýchané a plné chuti, nešetřete na těchto dvou surovinách.

Více másla = více radosti

Jedním ze zlatých triků Mirky Van Gils Slavíkové je přidání více másla do receptury. „Větší množství másla přináší těstu vláčnost a dokonalou chuť,“ prozrazuje. Takže pokud hledáte způsob, jak zlepšit chuť svého vánočního cukroví, odpověď je jednoduchá: přidejte více másla!

Kreativita při dekoraci

Ovšem nejen chuť, ale i vzhled hraje u vánočního cukroví důležitou roli. „Používejte různé dekorační prvky, barvy a polevy, a nebojte se experimentovat,“ radí Mirka. Takže při zdobení nechte své fantazii volný průchod a uvidíte, že vaše cukroví bude nejen skvěle chutnat, ale také vypadat.

Pečení vánočního cukroví je nejen o technických dovednostech a kvalitě surovin. Je to také o radosti, kterou přináší a o sdílení této radosti s ostatními. Ať už se pustíte do klasických lineckých koleček nebo moderních perníčků, nezapomeňte, že vánoční cukroví je především o radosti a spojení s blízkými. A jak říká Mirka Van Gils Slavíková: „Vychutnávejte si každý okamžik, který strávíte pečením a sdílením svých vánočních dobrot.“

Související články

Zdroj: lifee.cz