Nevíte, co dobrého udělat k obědu? Vyzkoušejte těstovinový salát s tuňákem a dokonalou zálivkou, která celkovou chuť pokrmu podtrhne. Pokud však přijdete domů až navečer, připravit si můžete i odlehčenou verzi, kterou budete mít za chvilku hotovou. Na noc se tak nepřejíte a bude se vám krásně usínat.

Těstovinový salát s tuňákem můžete připravit také podle video receptu:

Zdroj: Youtube

Příprava těstovin

Pokud se rozhodnete udělat tuňákový salát s těstovinami, jako první se vrhněte právě na ně. Podle návodu dejte vařit 250 g těstovin. Jakmile se uvaří, sceďte je a přidejte jednu lžíci olivového oleje. Poté nechte těstoviny vychladnout, což vám dá prostor na nakrájení veškeré zeleniny.

Nejlepší zálivka do salátu

Teď přichází nejdůležitější část při přípravě tuňákového salátu. Zálivka, která dodá pokrmu ten správný šmrnc! Smíchejte dohromady 2 lžičky hořčice, po lžíci sójovou omáčku a kečup, po dvou lžících majonézu a olivový olej a 3 lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy. Nakonec celou zálivku osolte a opepřete.

Finální smíchání ingrediencí

K vychladlým těstovinám přidejte 90 g nadrobno nakrájené cibule, po 100 g nakrájenou okurku s červenou a zelenou paprikou a rovněž přidejte 80 g pokrájených jablek. Dále přidejte 80 g kukuřice, 300 g tuňáka a na závěr vše polijte zálivkou. Salát pečlivě promíchejte a můžete podávat s čerstvě nasekanou petrželkou!

Zeleninový salát s tuňákem

Tento tuňákový salát se nijak nemíchá, a proto ho připravujte rovnou do talířů nebo misek. Nejdříve natrhejte do talíře salátové listy jako jsou rukola, polníček, špenát či ledový salát a poté je pokapejte jednou lžící balzamikového octa. Nakrájejte si na menší kousky vaši oblíbenou zeleninu a přidejte je na natrhané listy. Následně položte na salát také kousky tuňáka z konzervy. Pokapejte čerstvě vymačkanou citronovou šťávou a posypte lněnými semínky.

Vajíčko salát oživí

Na závěr dejte do vroucí vody jedno vajíčko, ztlumte na mírný plamen a vařte dle libosti buď na měkko 5-6 minut nebo natvrdo 7-9 minut. Poté horkou vodu vylijte a napusťte studenou. Vejce oloupejte, rozkrojte na dvě půlky a přidejte na hotový tuňákový salát, na který můžete dát rovněž trochu feta sýru. Dle chuti salát osolte a opepřete.

Související články

Zdroje: primainspirace.cz, jimezdrave.cz