Jahodové knedlíky se strouhaným tvarohem a přelité rozpuštěným máslem a smetanou jsou klasika. Ale znáte jahodové knedlíky z tvarohového těsta? Jejich velkou výhodou je, že jsou hotové za pár chvil, navíc jsou jemné a lahodné a díky tvarohu v těstě i zdravější a dietnější.
Jahodová omáčka bez vaření
Pokud máte nadbytek jahod, zkuste ke knedlíkům z tvarohového těsta připravit jako bonus jahodovou omáčku. Děti, ale i dospělí se po ní mohou doslova utlouct. Stačí omýt, nechat okapat a odstopkovat jahody a rozmixovat je s trochou třtinového cukru. Poté omáčku nechte jen lehce prohřát v hrnci (není nutné) a můžete podávat. Jahodovou omáčku můžete přelít i malé tvarohové knedlíčky z tvarohového těsta, které ani nemusíte složitě plnit. Na závěr ozdobte mátovými lístky.
Jahodové knedlíky z tvarohového těsta
Suroviny:
- Na těsto:
- 500 g měkkého tvarohu
- 1 hrnek polohrubé mouky
- 1 vejce
- špetka soli
- Na náplň a podávání:
- 12 čerstvých jahod
- 1 kostka tvrdého tvarohu
- 2 lžíce másla
- moučkový cukr
- Postup:
- Smíchejte tvaroh, vejce, mouku a sůl a vypracujte kompaktní těsto. Pak z něho vyválejte šišku a nakrájejte ji na 12 stejných kousků. Následně je rozválejte a doprostřed dejte jahodu. Těsto kolem jahody dobře uzavřeme a v dlaních zakulaťte.
- Připravené knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte je na mírném ohni zhruba 8 minut. Poté je vyndejte a podávejte posypané nastrouhaným tvarohem, posypané cukrem, přelité rozpuštěným máslem a můžete přidat i jahodovou omáčku.
Související články
Zdroje: www.toprecepty.cz, www.vareni.cz