Jahodové knedlíky se strouhaným tvarohem a přelité rozpuštěným máslem a smetanou jsou klasika. Ale znáte jahodové knedlíky z tvarohového těsta? Jejich velkou výhodou je, že jsou hotové za pár chvil, navíc jsou jemné a lahodné a díky tvarohu v těstě i zdravější a dietnější.

Jahodová omáčka bez vaření

Pokud máte nadbytek jahod, zkuste ke knedlíkům z tvarohového těsta připravit jako bonus jahodovou omáčku. Děti, ale i dospělí se po ní mohou doslova utlouct. Stačí omýt, nechat okapat a odstopkovat jahody a rozmixovat je s trochou třtinového cukru. Poté omáčku nechte jen lehce prohřát v hrnci (není nutné) a můžete podávat. Jahodovou omáčku můžete přelít i malé tvarohové knedlíčky z tvarohového těsta, které ani nemusíte složitě plnit. Na závěr ozdobte mátovými lístky.

Jahodové knedlíky z tvarohového těsta

Suroviny:

  • Na těsto:
  • 500 g měkkého tvarohu
  • 1 hrnek polohrubé mouky
  • 1 vejce
  • špetka soli
  • Na náplň a podávání:
  • 12 čerstvých jahod
  • 1 kostka tvrdého tvarohu
  • 2 lžíce másla
  • moučkový cukr
  • Postup:
  • Smíchejte tvaroh, vejce, mouku a sůl a vypracujte kompaktní těsto. Pak z něho vyválejte šišku a nakrájejte ji na 12 stejných kousků. Následně je rozválejte a doprostřed dejte jahodu. Těsto kolem jahody dobře uzavřeme a v dlaních zakulaťte.
  • Připravené knedlíky vkládejte do vroucí osolené vody a vařte je na mírném ohni zhruba 8 minut. Poté je vyndejte a podávejte posypané nastrouhaným tvarohem, posypané cukrem, přelité rozpuštěným máslem a můžete přidat i jahodovou omáčku.

Související články

Zdroje: www.toprecepty.cz, www.vareni.cz