Zdroje: www.idnes.cz, www.toprecepty.cz, www.youtube.com

Vajíčka na sto způsobů

Zdeněk Pohlreich není známý jen grilováním a vařením ve své zahradní kuchyni. Sám šéfkuchař také upozorňuje na zvládnutí obyčejných jednoduchých jídel, jako jsou například ta z vajec. V jeho podání se tak můžete přiučit o vaření i smažení vajec na všechny možné způsoby.

Ani Pohlreich však netvrdí, že jeho způsob je ten jediný možný, nicméně doporučuje připravovat vejce tak, jak se mu to po léta osvědčilo během jeho praxe. Mnohokrát se podělil o recepty nejen na různé omelety, míchaná vajíčka či ztracená vlejce. I když to nejsou žádné novinky kulinářského světa, nutno dodat, že jeho verze jsou skutečně vynikající a chuťově i vizuálně dotažené do konce.

Co vykouzlí Pohlreich z vajec tentokrát? Podívejte se, jak připravuje obyčejnou neobyčejnou omeletu s čerstvými bylinkami:

Zdroj: Youtube

Jak dělá Pohlreich omeletu s bylinkami?

Aby nebyla omeleta příliš vysušená, přidává Pohlreich na začátek nepatrné množství vody do misky. Nejde skutečně o nijak velké množství, asi jen lžičku studené vody.

Pokud připravujete omeletu pro dvě osoby, nachystejte si 4 vejce, sůl, pepř, kousek másla a čerstvé bylinky. Šéfkuchař do své verze omelety přidal kerblík, petrželku, estragon a bazalku, které je nutné nakrájet nahrubo ostrým nožem. Nesnažte se rozsekat je příliš, bylinka na skus chutná a jemná sečka by obarvila omeletu na zeleno. Rozhodně se nebojte ani jiných bylinek, které máte rádi.

Vejce osolte, opepřete a vidličkou chvilku šlehejte. Přidejte nakrájené bylinky. Na pánvi rozpusťte kousek másla a přilejte rozšlehaná vejce s bylinkami. Stranou si zatím nachystejte trošku strouhaného sýra, kterou posypete omeletu před zabalením.

Omeletu pěkně zabalte

Kouzlo Pohlreichovy omelety spočívá právě v tom, jak ji pak na pánvičce shrnuje do stran a na závěr zabalí. Určitě se podívejte na video, kde je práce na pánvičce dobře patrná. Vaječná omeleta je díky tomu uvnitř ještě maličko řídká až krémová, není vysušená ani mdlá.

Související články