Vánoční cukroví

Štědrovečerní večeře je tady. Nebojte se přidat víno
Nápoje
24. 12. 2017

Štědrovečerní večeře je tady. Nebojte se přidat víno

Pro mnoho z nás jsou Vánoce také svátky jídla. Ale čím takové klasické štědrovečerní menu zapít? Ruku na srdce, tradiční české menu není zrovna nejlehčí. Vhodně zvolené víno nám může pomoci vše zvládnout bez následků. Více...

Vánoční rolády, kterými oslníte

Vánoční rolády, kterými oslníte

Podávat jako dezert vánoční cukroví nepovažujete za vrchol svého kulinářského umění, natož za vrchol pohostinnosti? Měkkou a lehkou roládou se sametově jemným krémem odměníte všechny, kteří by se rádi vymanili z náporu těžkých svátečních pokrmů. Více...

Zdravé vánoční recepty: Zkuste bramborový salát s avokádem

Zdravé vánoční recepty: Zkuste bramborový salát s avokádem

Připravili jsme si pro vás pět zdánlivě tradičních receptů, které však prošly důmyslnou proměnou. Vaše váha po nich nevystřelí raketově nahoru a ještě se můžete pochlubit, že jste přes svátky hodovali zdravě. A co překvapí nejvíc? Všechny chutnají skvěle. Více...

Vyrobte dárek pro ptáčky: domácí lojové nanuky, věnečky, šišky…
Ptáci
21. 12. 2017

Vyrobte dárek pro ptáčky: domácí lojové nanuky, věnečky, šišky…

Pokud lojové směsi na krmítko připravíte doma, budou zaručeně kvalitní, na zahradě udělají parádu a ještě může být jejich příprava příjemnou a užitečnou zábavou pro celou rodinu. Více...

Bezlepkové nepečené cukroví: šípkový marcipán, kdoulové bonbony a mrkvové kuličky

Bezlepkové nepečené cukroví: šípkový marcipán, kdoulové bonbony a mrkvové kuličky

K loňskému triu bezlepkového cukroví z různých zemí světa letos přidáváme tři druhy nepečených bezlepkových sladkostí. Zatímco šípkové cukroví nás zavede do domácností našich prababiček, kdoulové bonbony se těší oblibě především v západní Evropě a mrkvové kuličky mají kořeny až v Indii.   Více...

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Tradiční vánočka podle Petra Stupky

Rádi byste přichystali zla, voňavou, nadýchanou vánočku, která se bude rozplývat na jazyku? Vsaďte na klasiku a kvalitní suroviny. Podle našeho podrobného ji zvládne uplést a upéct každý! Více...

Jak chutná pravé linecké cukroví? Příběh slavného těsta a dva tradiční recepty

Jak chutná pravé linecké cukroví? Příběh slavného těsta a dva tradiční recepty

Linecká kolečka slepovaná džemem jsou jednou z vlajkových lodí českého vánočního cukroví. Ale odkud se vlastně na náš stůl dostala? Ne náhodou se jim říká také kočičí oči či linecké oči – jejich kořeny totiž leží v rakouském Linci a tamním typickém pečivu – Linzer Augen. Více...

Vánoční cukroví na poslední chvíli: kuličky kokosové, s kakaem či karamelem

Vánoční cukroví na poslední chvíli: kuličky kokosové, s kakaem či karamelem

Do Štědrého dne zbývá 10 dní a vy nemáte stále nachystané vánoční cukroví? Ať už jsou důvody jakékoli, přesto byste rádi měli co nabídnout návštěvám nebo zkrátka jen sami sobě během svátečního období. Podle následujících tří receptů budete mít během jediného večera vystaráno. Více...

Polabské vánoční trhy: finále Vypečeného cukrování 16. prosince

Polabské vánoční trhy: finále Vypečeného cukrování 16. prosince

Nebaví vás křižovat velká obchodní centra, ale přesto potřebujete nakoupit pro své blízké vánoční dárky? Vypravte se na Zlaté trhy do Lysé nad Labem. V sobotu si jejich návštěvu můžete zpestřit návštěvou programu časopisu Receptář a být tak svědky finálového klání soutěže Vypečené cukrování 2017. Více...

Jednoduchá perníková chaloupka - recept i šablona

Jednoduchá perníková chaloupka - recept i šablona

Netroufáte si na složité zdobení a přesto byste rádi upekli perníkovou chaloupku? S naším návodem ji zvládnete i bez větších cukrářských zkušeností. Perníková roubenka s mandlovými taškami přímo láká k ubytování ježibaby, Jeníčka a Mařenky. Více...

Jak na nejlepší vanilkové rohlíčky?

Jak na nejlepší vanilkové rohlíčky?

Křehké cukroví obalené vrstvou moučkového cukru, které se jen rozplývá na jazyku. Tak má vanilkové rohlíčky rád každý. Abyste se vyhnuli vysušených, tvrdých nebo drobivých zahnutých zklamání, projděte si, čeho se při přípravě zdánlivě banálního cukroví držet. Více...

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Panforte, italský vánoční dezert ze sušeného ovoce, medu a oříšků

Je sladký, šťavnatý a voňavý, plný ovoce, karamelu, medu a oříšků. V italském svátečním dortíku převládají tyto dary nad moukou a cukrem, proto je pochoutkou výjimečné chuti i vysoké nutriční hodnoty. Více...

Co najdete ve zpravodaji?
Podívejte se na ukázku...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS