Hříbečky z ořechů a mandlí
9. 12. 2015

Hříbečky z ořechů a mandlí

Spařené drcené loupané mandle a cukr v poměru 1:1 jsou základem marcipánu. Jeho domácí přípravu usnadní bílek. Hmota se dobře barví a modeluje, mandle se dokonce dají nahradit ořechy. Materiál jako stvořený pro radovánky s nepečeným cukrovím.

Do marcipánu patří mandle, ale také strouhané ořechy vytvoří s cukrem a bílkem tvárnou hmotu. Vymodelovat z ní můžete například sladké hříbky.

Potřebujeme

  • 200 g jemně nastrouhaných mandlí nebo ořechů
  • 200 g moučkového cukru
  • 1–2 bílky
  • 30 g čokolády

Jak na to

Na válu zpracujeme ořechy nebo mandle s cukrem a bílky až bude hmota hladká a pevná. Hmotu rozdělíme na tři části.

cukroví ve tvaru hříbků

Do první přidáme jemně nastrouhanou čokoládu a dobře prohněteme – z této části pak budeme tvarovat hlavičky hříbků.

Ze zbylých dvou dílů bílého těsta tvarujeme nožičky houbiček.

Hlavičky přilepíme ke spodní části bílkem. Kloboučky můžeme ještě posypat kakaovým práškem. Necháme zaschnout.

Pro Receptář speciál.

Z čeho tvoříte nepečené cukroví nejčastěji?



Vložte nový komentář jako nepřihlášený uživatel nebo se přihlaste.
Povinné položky jsou označeny *

Napište číslicí výsledek příkladu: sedmplusosm = 

Pokud jste již registrováni na iReceptáři, přihlaste se svým uživatelským jménem a heslem.
Povinné položky jsou označeny *

Diskuse

vložit dotaz »

hříbečky

(VWPsQNuEWkGs4Z4Vj7aPZYTw), 29. 11. 2015, 15:28

hříbečky

cukrovi

(VWPsQNue4enjFm4Umbm~g), 29. 11. 2011, 19:34

super recepti

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2019. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2019 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS