Sněhové pečivo se peče nebo spíš suší nejlépe dvě hodiny za velmi nízké teploty, takže si nechte dostatek volného času. Podle následujícího receptu vytvoříte asi šestnáct myšek.

  • 4 bílky (pokojové teploty)
  • 225 g pískového cukru
  • plech na pečení
  • papír na pečení
  • zdobicí sáček
  • špachtli
  • stříbrné cukrové kuličky (cukrářské zdobení)
  • černé (tmavé) cukrové kuličky (případně zrnka celého pepře)
  • půlky mandlí
  • šídlo
  • zlatý provázek

Bílky dáme do velké mísy a vyšleháme tuhý sníh. Za stálého šlehání po lžících přidáváme cukr.

  1. Plech vyložíme papírem na pečení a troubu vyhřejeme na stupeň 1/2 (100 °C). Sníh lžící přendáme do zdobicího sáčku a na pečicí papír vymačkáme klínovité tvary.
  2. Klínky špachtlí uhladíme do tvaru myšiček. Trochu sněhu si necháme na krok 4.
  3. Hlavičku vytvoříme tak, že použijeme stříbrnou kuličku na čumáček, rozpůlené mandle na ouška a černé kuličky na očka. (Lze použít i zrnka pepře, ty však nelze jíst.)
  4. Pečeme v troubě asi dvě hodiny do lehounkého zezlátnutí. Necháme vychladnout a pak šídlem uděláme dírku na ocásek. Neupečeným sněhem přilepíme kousek zlatého provázku jako ocásek.