Zdroje: carujeme.cz, www.blesk.cz, www.bydleni.cz

Triky do kuchyně i celého bytu

Taky se někdy zapomenete a namísto toho, co jste zrovna zamýšleli udělat, koukáte na krátká videa? Baví vás zlepšováky a chytré nápady? Podívejte na tuto zajímavou kompilaci.

Za necelých deset minut uvidíte spoustu nápadů, z nichž jsou mnohé velmi použitelné. Neplatí to sice o všech těchto vychytávkách, ale tak už to někdy bývá.

Zdroj: Youtube

Kolíček na pokličku i na ledničku

Dáváte doma kolíčky na pokličku, jen abyste ji o kousek zvedli? Většina z nás spíš posune pokličku mírně na bok a víc si s tím hlavu neláme. Kolíčky se dříve povalovaly i v kuchyňských šuplících, když se jimi uzavíraly sáčky s potravinami, ale jsou i jiné triky, ke kterým se hodí.

Kolíček s magnetem po jedné straně sice nebude na ledničce zdobit, ale podrží jakýkoli papírek či leták, který budete potřebovat. Upevníte-li kolíček lepidlem nebo oboustrannou lepicí páskou, udrží i utěrku.

Díky kolíčkům na provázku si jednoduše vyrobíte girlandu pro různé oslavy a příležitosti. Stačí do kolíčků přivřít vystříhaná srdce, květiny, listy, sněhové vločky nebo nafouknuté balonky.

Kolíček na vařečku i na hřebík

Připevněte obyčejný kolíček na vařečku a opřete jej na kraj hrnce. Vařečka už vám nesklouzne dovnitř.

Kolíček také významně pomůže, když se nechcete klepnout přes prsty při zatloukání hřebíku. Ten si můžete přidržet kombinačkami, ale stejně tak i kolíčkem na prádlo.

Kostka ledu třikrát jinak

Kostou ledu můžete zchladit polévku, aby nepřekypěla, ale dají se s ní dělat i jiné, docela zajímavé věci. Například kostka ledu se používá v případě, že máte od nábytku otlačený koberec a chcete mu navrátit původní tvar. Pomalu se rozpouštějící kostka prosákne vlákny koberce a ty se díky vlhkosti vrátí do původní polohy. Bohužel jen v případě, kdy není poškození koberce skutečně nevratné a trvalé kvůli poničeným vláknům.

Musíte-li odstranit žvýkačku z koberce či oblečení, i zde pomůže kostka ledu, kterou můžete na žvýkačku přitisknout a tak ji zmrazit. Pak půjde žvýkačka jednodušeji odstranit.

Kostky ledu pomohou opuchlé tváři a zmírní pytle pod očima, ale také poslouží při žehlení oblečení na navlhčení velmi pomačkaného prádla. Led v kbelíku společně se solí vám také během několika vteřin ochladí nápoje nebo zmrzlinu, kdykoli během roku i v tom nejparnějším létě.

Související články