Na tuto rychlou večeři vám postačí pouze 3 suroviny. Tyto recepty jsou velice lehké, rychlé na přípravu a na chuti to vůbec není poznat. Stačí pouze vejce, brambory, cibule a vědět, jak se otáčet v kuchyni. S těmito třemi ingrediencemi se dá dělat více, než byste si mysleli. Možná se to nezdá, ale pokud máte doma tyto suroviny, máte vyhráno a jste pánem nebo paní kuchyně. Fígl je v tom, že ať je připravíte na jakýkoliv způsob, zkrátka se vám zavděčí. A zároveň jsou všechny tři tyto suroviny zdravé. Vejce v sobě obsahuje všechny vitamíny, kromě céčka. V cibuli je zase zbývající céčko a brambory vám poskytnou béčka i céčko.

Jednoduchý recept z tří ingrediencí najdete v tomto videu na Youtube kanále Chutný TV:

Zdroj: Youtube

Rychlá snadná večeře

Brambory můžete udělat na jakýkoliv váš preferovaný způsob. V tomto receptu je potřeba brambory ostrouhat, smíchat je s vejci a cibulí, okořenit a dát na pánev smažit pod pokličku. Je to velice zjednodušená verze bramboráku, kterou zvládne opravdu kdokoliv. Dalším rychlým receptem je výtečná cibulová omáčka. Stačí na másle orestovat 3 červené cibule, přidat hladkou mouku a vytvořit takzvanou jíšku, kterou následně zředíte mlékem. Ochutíte solí a pepřem a můžete servírovat s bramborami a volským okem.

Výtečná omáčka

Pokud chcete vyzkoušet další tip na omáčku, můžete udělat bramborovou. Na tuku zpěňte cibuli, nakrájejte brambory a přidejte je k cibuli. Okořeňte bobkovým listem, tymiánem, solí a pepřem. Zalijte trochou vody a nechte vařit. Až budete mít brambory relativně měkké, přidejte mléko a nechte povařit. Pak stačí už jen udělat vejce tak, jak vám k tomuto pokrmu vyhovují a máte hotovo.

Pětiminutová omeleta

Jakmile máte k dispozici vejce, nabízí se udělat omeletu. Uvařte brambory i se slupkou. Pak je oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Na tuku zpěňte cibuli a přidejte k ní brambory. Mezitím si rozšlehejte vejce, buď ručně v misce za pomoci vidličky, nebo v mixéru a zalijte vaši směs rozšlehanými vejci. Opepřete a osolte. A omeleta je na světě.

Související články

Zdroje: www.aazdravi.cz, www.nzip.cz