velikonoční klobásová nádivka

Velikonoční klobásová nádivka

Kdo vyznává zásadu, že ve správné nádivce mají být tři druhy masa, nejlépe uzené v kombinaci s vepřovým a třeba telecím, nejspíš rád ochutná verzi s klobásou. Vůní a vlastně i další masovou chuť pak nádivce dají rohlíky máčené v masovém vývaru.

Nádivka s několika masovými chutěmi slibuje kulinářský zážitek a rovněž vydatnou jarní posilu pro tělo. Nemělo by v ní proto chybět ani více druhů jarních bylinek, jako je pažitka, kopřiva, pampeliška či popenec. Solte raději opatrně, protože vývar a hlavně klobáska nádivku také osolí. 

Potřebujeme

  • 7 rohlíků
  • 1/2 l vývaru z uzeného masa
  • 200 g klobásy
  • 200 g vařeného uzeného masa
  • 1 menší pórek
  • 6 nebo 7 vajec
  • jarní bylinky
  • mletý pepř, kmín, sůl
  • tuk na vymazání pekáčku
  • 2 nebo 3 vejce uvařená natvrdo

velikonoční klobásová nádivkavelikonoční klobásová nádivkaAutor: Archiv ireceptar.cz

Jak na to

Rohlíky namočíme v uzeném vývaru, potom je vymačkáme, přidáme na kolečka pokrájenou klobásu, umleté uzené maso, nadrobno pokrájený pórek, syrové žloutky, nasekané bylinky, koření, sůl a promícháme. Našleháme sníh z bílků a lehce ho do hmoty vmícháme.

Směs dáme do tukem vymazaného pekáčku, do povrchu zatlačíme čtvrtky uvařených vajec a zvolna pečeme dočervena.

Pro Receptář Eva Hotařová, Jaroměřice, foto archiv

Akční letáky