Topinka se dá připravit různě. Jen s česnekem a solí, ale i s vysokými vrstvami rozličných sýrových, uzeninových, vaječných či zeleninových obloh. Nebo také jako překvapení, v němž je ukryta úplně jiná delikatesa: oblíbené volské oko.
Připravíme si vejce a krajíčky chleba podle počtu strávníků. Lepší je použít starší chléb. Dále budeme potřebovat
- slaninu
- plátky moravského uzeného masa (nebo šunky či salámu)
- cibulku
- papriku
- rajčata na ozdobení
volské oko v topince
Jak na to
Asi dva centimetry od okraje vyřízneme střídku.
Na pánvi rozškvaříme plátky slaniny a z obou stran na ní opečeme připravené krajíčky chleba.
Doprostřed rozklepneme vejce, ozdobíme je plátky uzeného a necháme zapéct.
Hotovou topinku přendáme na talíř, osolíme a dozdobíme cibulkou, paprikou a rajčaty.
obrázek z archivu ireceptar.cz