volské oko v topince

Volské oko v topince

Topinka se dá připravit různě. Jen s česnekem a solí, ale i s vysokými vrstvami rozličných sýrových, uzeninových, vaječných či zeleninových obloh. Nebo také jako překvapení, v němž je ukryta úplně jiná delikatesa: oblíbené volské oko.

Připravíme si vejce a krajíčky chleba podle počtu strávníků. Lepší je použít starší chléb. Dále budeme potřebovat

  • slaninu
  • plátky moravského uzeného masa (nebo šunky či salámu)
  • cibulku
  • papriku
  • rajčata na ozdobení

volské oko v topincevolské oko v topinceAutor: Archiv ireceptar.cz

Jak na to

Asi dva centimetry od okraje vyřízneme střídku.

Na pánvi rozškvaříme plátky slaniny a z obou stran na ní opečeme připravené krajíčky chleba.

Doprostřed rozklepneme vejce, ozdobíme je plátky uzeného a necháme zapéct.

Hotovou topinku přendáme na talíř, osolíme a dozdobíme cibulkou, paprikou a rajčaty.

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

obrázek z archivu ireceptar.czobrázek z archivu ireceptar.czAutor: Archiv ireceptar.cz

Vajíčko můžeme zapéci také do párku.

Akční letáky