Zdroje: www.toprecepty.cz, www.youtube.com

Zapomenuté sádlové bobečky

Tak prosté a přesto už se s ním setkáte jen málokdy. Sádlové bobečky s marmeládou jsou cukroví, které je rychle hotové, na ingredience nenáročné a velmi variabilní. Přesně tak jak paní Evelina zmiňuje i na začátku videa. Bobečky můžete udělat bílé se špetkou pomerančové nebo citronové kůry, vanilkové nebo mandlové tresti, anebo kokosové, ale i kakaové.

Právě poslední z variant paní Evelina také připravuje ve svém krátkém videu, kde vás provede přípravou cukroví krok za krokem:

Zdroj: Youtube

Bobečky s marmeládou a ořechy

Co bude třeba na bobečky? Jak už bylo řečeno, variant je celá řada, zvolte kombinaci, která vám vyhovuje nejlépe. Bobečky můžete plnit nejen marmeládou, ale také povidly nebo čokoládou či krémy, ale lepší je moc si práci nekomplikovat a zvolit jen oblíbenou kombinaci.

Základní těsto připravíte ze 75 g sádla, 75 g hladké mouky, může být i špaldová nebo jiná, 100 g moučkového cukru. Jak už bylo řečeno, pro aroma můžete přidat vanilkový cukr nebo vanilkovou, rumovou nebo mandlovou tresť, hodí se také citronová nebo pomerančová kůra či kakao.

Na závěr můžete bobeček namočit do mletých ořechů nebo barevného sypání, které mají raději děti.

Jak se pečou sádlové bobečky

Ve velké misce dobře promíchejte všechny ingredience. Z počátku se bude sádlo lepit především na ruce, ale postupně jej zapracujete rukou do směsi, tak se pěkně spojí a bude hladká, nelepivá a poměrně pevná.

Troubu předehřejte na 140 °C a plech vyložte pečicím papírem, díky nízké teplotě se budou bobečky spíš sušit než péct. Z bochánku těsta udělejte malé kuličky a pravidelně je rozmístěte na plech.

Do každé kuličky pak vytlačte důlek koncem vařečky namočené v mouce nebo prstem.

Vzniklé bobečky je možné plnit marmeládou ještě před pečením nebo až po něm. Rozdíl je především v tom, že se marmeláda horkem rozteče. V troubě pečte na 140 °C zhruba půl hodiny.

Po upečení ještě horké plňte marmeládou, jestliže jste to neudělali už před pečením, a na závěr můžete bobeček namočit ještě do mletých ořechů. Hodí se lískové, vlašské i pistácie.

Související články