Zavařování

Vyzkoušejte restované a nakládané šalotky, rozplývají se na jazyku
Zelenina
25. 8. 2018

Vyzkoušejte restované a nakládané šalotky, rozplývají se na jazyku

V mnoha receptech se dočteme, že máme k přípravě použít šalotku. Jaký je rozdíl mezi cibulí a šalotkou? Poznáme ho při vaření i na jazyku. Ze šalotky si můžeme připravit i skvělé samostatné jídlo. Více...

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Recept na domácí hořčici: máte ji hotovou raz dva

Že nevidíte příliš důvod, abyste se namáhali s výrobou domácí hořčice, když vám kupovaná neudělá díru do peněženky? Zaprvé – nejde o žádnou namáhavou a nákladnou záležitost, zadruhé – budete mít jistotu o složení a zatřetí – dochutíte si ji k dokonalosti právě tak, jak ji máte nejradši. Více...

Sterilace a mražení ničí živiny? Jak správně zakonzervovat úrodu
Zavařování
23. 8. 2018

Sterilace a mražení ničí živiny? Jak správně zakonzervovat úrodu

Uschovat si trochu z bohatství léta na zimní měsíce je skvělý nápad. Sterilované ovoce, zmražené zelenina nebo bylinky najdou své uplatnění v kuchyni i období, kdy budou záhony a stromy plné úrody jen dávnou vzpomínkou. Konzervování jídla pomocí tepla nebo mrazu však má svá pravidla. Jak uchovat a skladovat dary přírody? Více...

Recept na domácí kvašáky ze salátovek
Zavařování
4. 8. 2018

Recept na domácí kvašáky ze salátovek

Občas se stane, že se ve skleníku urodí nadbytek salátových okurek. Ačkoli okurky máme rádi, 6 kusů denně je i na nás moc. Co teď s nimi? Ačkoli není úplně obvyklé používat salátové okurky na nakládání, nemusíte se bát. Více...

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup
Zavařování
2. 8. 2018

Nevíte co s rajčaty? Zkuste recept na domácí kečup

Rajčata jsou symbolem léta. Dozrávají díky slunečním paprskům a díky nim mají dokonale sladkou chuť, úžasnou vůni a šťavnatou dužinu. Uchovat si trochu léta v podobě domácího kečupu je snazší, než byste čekali. Navíc můžete být klidní, že nepřijímáte zbytečně velké množství cukru a umělých chemických látek. Více...

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem
Zavařování
31. 7. 2018

Jak připravit ovocný rosol? Jablečný s mátou, angreštový s rybízem

Výhodou rosolu je, že zhodnotí i méně kvalitní úrodu ovoce. Pro přípravu ovocného želé jsou ideální druhy, které obsahují dostatek přírodního pektinu, tedy například nakyslá letní jablka nebo angrešty. Více...

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?
Zavařování
25. 6. 2018

Octů je několik druhů. Umíte je správně používat?

Při přípravě pestrých pokrmů by ve vaší kuchyni nemělo chybět několik druhů octa. Každý má jinou chuť, a proto se hodí i do jiných receptů. Jak se v octech vyznat a použít je tak, aby jídlo doladily co nejlépe? Více...

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?
Zelenina
22. 2. 2018

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?

Oblíbili jste si chutnou a tělu nesmírně prospěšnou mléčně kvašenou zeleninu? Pro zpestření můžete vyzkoušet i její orientální variantu. Je osvěžující přílohou k jídlům, třeba místo kyselých okurek. Více...

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní
Zavařování
27. 1. 2018

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní

Citrusovou marmeládu si můžeme připravit z libovolného druhu citrusů. Můžeme je i kombinovat. Klasikou je marmeláda ze sevillských pomerančů, oblíbená především v Británii. Původ pomerančové marmelády je většinou spojován se Skotskem 17. století. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů
Nápoje
17. 12. 2017

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů

Čaj, to je pro vás maximálně sáček zalitý horkou vodou nebo v lepším případě sypaná směs? Že by se měl péct a dávat do zavařovacích sklenic? Věřte tomu, že jde o vynikající záležitost, která potěší jak vás, vaše hosty nebo coby dárek pod stromečkem. Více...

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma
Zavařování
10. 12. 2017

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma

Ať už vám nedělá dobře laktóza, dáváte přednost veganské stravě nebo si jen přejete odlehčit jídelníček a zařadit do ní zdravé luštěniny, čerstvý sojový jogurt se bude hodit na snídani i svačinku. Více...

PředchozíDalší
Copyright © VLTAVA LABE MEDIA a.s., 2018. Autorská práva vykonává vydavatel.
Jakékoli užití části nebo celku, zejména rozmnožování a šíření jakýmkoli způsobem (mechanickým nebo elektronickým)
i v jiném než českém jazyce bez písemného svolení vydavatele je zakázáno. ISSN: 1805-9465.

© 2018 VIZUS | Používáme redakční systém Vizus CMS