Zavařování

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?
Zelenina
22. 2. 2018

Kimchi a cukemono: Jak doma připravit zdravé orientální pochoutky?

Oblíbili jste si chutnou a tělu nesmírně prospěšnou mléčně kvašenou zeleninu? Pro zpestření můžete vyzkoušet i její orientální variantu. Je osvěžující přílohou k jídlům, třeba místo kyselých okurek. Více...

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní
Zavařování
27. 1. 2018

Citrusová marmeláda - zkuste si uvařit vlastní

Citrusovou marmeládu si můžeme připravit z libovolného druhu citrusů. Můžeme je i kombinovat. Klasikou je marmeláda ze sevillských pomerančů, oblíbená především v Británii. Původ pomerančové marmelády je většinou spojován se Skotskem 17. století. Více...

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte
Zdraví
12. 1. 2018

Plesnivé potraviny nekonzumujte, ale okamžitě vyhoďte

I oku pečlivé hospodyňky někdy unikne zapomenutá potravina ve spíži nebo v lednici. Přesto, že si rádi pochutnáte na plísňových sýrech nebo salámech s ušlechtilou plísní, plesnivé potraviny se ke konzumaci nehodí. Ani záchvat spořivosti by vás neměl vést k tomu, abyste se snažili tyto potraviny zachránit, jinak si zaděláte na vážné zdravotní problémy Více...

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů
Nápoje
17. 12. 2017

Pečený čaj: Hit nejen vánočních domácích nápojů

Čaj, to je pro vás maximálně sáček zalitý horkou vodou nebo v lepším případě sypaná směs? Že by se měl péct a dávat do zavařovacích sklenic? Věřte tomu, že jde o vynikající záležitost, která potěší jak vás, vaše hosty nebo coby dárek pod stromečkem. Více...

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma
Zavařování
10. 12. 2017

Sójový jogurt si můžete vyrobit i doma

Ať už vám nedělá dobře laktóza, dáváte přednost veganské stravě nebo si jen přejete odlehčit jídelníček a zařadit do ní zdravé luštěniny, čerstvý sojový jogurt se bude hodit na snídani i svačinku. Více...

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?
Zavařování
29. 10. 2017

Výtečný domácí jogurt si vyrobíte i bez jogurtovače. Jak na to?

Jogurtovač může výrobu jogurtu usnadnit, ale snadno se obejdete i bez něj. Levný, zdravý a chutný domácí jogurt připravíte i s pomocí hrnce, sklenic a peřiny, pod kterou v teple uzraje. Více...

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně
Zdraví
13. 9. 2017

Elixír zdraví ověřený staletími? Kysané zelí. Stačí lžíce denně

Pokud už se cítíme přesyceni množstvím doporučovaných vitaminových přípravků, které nám mají zaručit nezlomné zdraví, zkusme se vrátit k moudrosti předků: je tu přece staré dobré kysané zelí. Více...

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit
Zelenina
9. 9. 2017

Co s úrodou ačokči? Můžete ji nakládat, kvasit, zapékat i dusit

Ačokča je popínavá rostlina, která se dokáže rozrůst do obřích rozměrů a přinést ohromnou úrodu. Plody sklízejte nejlépe, dokud jsou malé a křehké. Uplatnění však najdou i větší. Více...

Dřínky nejen na ozdobu
Zavařování
9. 9. 2017

Dřínky nejen na ozdobu

V září se hlavně ve vápencových oblastech začervenají na keřích dřínu jarního granátově rudé plody zvané dřínky. Keř je chráněný, tedy se nesmí nijak olamovat a mohl by být problém i s otrháváním dřínků. Více...

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Klíč k utužení vašeho zdraví: Mrkev 3x jinak

Jistě znáte rčení našich babiček, že mrkev je „zdravá na oči“. Ale věděli jste, že se v této oranžové kořenové zelenině skrývá celá řada vitaminů potřebných pro zocelení imunity? A právě na tom bychom měli pracovat dříve, než nastoupí první přízemní mrazíky. Více...

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě
Zavařování
7. 9. 2017

Zavařujeme pro děti: Z domácích surovin a zdravě

Sezóna ovoce vrcholí a je potřeba ho uchovat na dlouhé zimní měsíce. Zavařte si zdravé přesnídávky pro děti, bez zbytečně přidaných látek, sladidel a konzervantů. Zužitkujete úrodu a připravíte svým dětem na zimu zdravé a levné svačinky. A nejen jim, ovocné přesnídávky zachutnají i dospělým. Více...

Léčivé dobroty z černých bezinek: šťáva, likér, víno
Zavařování
2. 9. 2017

Léčivé dobroty z černých bezinek: šťáva, likér, víno

Dozrávají černé bezinky, divoké plody plné vůně, chuti a síly babího léta. Syrové nám nesvědčí ani nechutnají, ale sirupy, povidla, vína a likéry z nich připravené jsou výtečné. Více...

PředchozíDalší
Portál provozuje Tarsago | © 2018 VIZUS & Tarsago | kontakt | Používáme redakční systém Vizus CMS