Knedlíky se v české v kuchyni připravují s železnou pravidelností. Je to vůbec jedna z nejoblíbenějších příloh. Ostatně, k omáčkám jsou prostě nejlahodnější, stejně jako k pečenému masu. Jak s nimi ale naložit, pokud zbydou a vy je nechcete nutně mrazit? Máme pro vás skvělý recept! Zapečte je!
Sázka na jistotu
Klasikou z nejklasičtějších, je knedlík ve vajíčku. Někdo jej může považovat za fádní a nudné jídlo, ale opak je pravdou. Chce to jen zapojit fantazii a zkombinovat ty správné ingredience. Pak i knedlík ve vajíčku může být doslova královská krmě.
Nevěříte? Podívejte se na videu:
Pokud chcete trochu experimentovat, zkuste udělat knedlík ve vajíčku trochu jinak. Jednoduše přidejte knedlík nakrájený na drobné kostičky do vaječné omelety. Spolu se slaninou, žampiony a čerstvými bylinkami. Odměnou bude lahodná nadýchaná večeře!
Zapékané knedlíky
Zbylé knedlíky můžete připravit i v pekáčku. Předem si nakrájejte oloupanou cibuli na nudličky a nechte ji lehce zkaramelizovat na trošce olivového oleje. Pak jednoduše vymažte vhodný pekáč, cibuli promíchejte s tenkými plátky knedlíků a naskládejte je na dno. Takto ochucené knedlíky pomažte drcenými rajčaty, na ně pak přijde oblíbený salám. Ideální je kvalitní šunkový, skvělá bude i mortadella.
Pak na ně navrstvěte na tenké plátky nakrájenou cuketu a rajče, zasypejte oreganem a bazalkou, lehce osolte a vydatně zasypejte nastrouhaným sýrem. Vše pak zalijte směsí rozšlehaných vajec se smetanou a vše zapečte. Na vrchu nechte udělat zlatavou křupavou vrstvičku.
Tip na závěr
Použít můžete i čerstvé bylinky, a to podle libosti. Stejně tak můžete kombinovat různé druhy zeleniny. Kromě cukety se hodí na tenké plátky nakrájený i lilek. Pokud chcete opravdu zazářit, namísto salámu na knedlíky nakrájejte čerstvou klobásku a zapečte se zeleninou a oblíbeným sýrem.
Jak se pozná les, kde zaručeně rostou houby? „Stoprocentní jistotu nemáte nikdy,“ říká v novém podcastu iReceptář do ucha Markéta Vlčková. Pusťte si ho ZDE:
Související články
Zdroje: www.youtube.com, www.toprecepty.cz